![]() |
Keşke -Can DÜNDAR |
![]() |
![]() |
#1 |
VANDETTA
![]() |
![]() Keşke -Can DÜNDARTeypte eski bir Cohen şarkısı: 'Yolumu gözleyen bir kadını terk ettim / karşılaştık bir süre sonra /‘Gözlerinin feri sönmüş’ dedi bana: / ‘Aşkım, ne oldu sana? ’/Böyle gerçeği söyleyince / ben de doğru söylemeye çalıştım ona /‘Senin güzelliğine ne olduysa’ dedim, / ‘benim gözlerime de o oldu’ ![]() 8 - 10 dizeye sıkışmış hazin bir aşk hikayesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve yenik; 'keşke'li cümleler gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dört mevsimlik bir sene olsa ömür, 'keşke', onun güzüne denk gelir ![]() Hepten vazgeçmek için erkendir, telafi etmek için geç ![]() ![]() ![]() Mağlubiyetin takısıdır 'keşke' ![]() ![]() ![]() Kaçırılmış fırsatların, bastırılmış duyguların, harcanmış hayatların, boşa yaşanmış ya da hakkıyla yaşanamamış yılların, gecikmiş itirafların ağıtıdır ![]() Çarpılıp çıkılmış bir kapıda, yazılıp yollanmamış bir mektupta, göz yumulmuş bir haksızlıkta, vakit varken öpülmemiş bir elde, dilin ucuna gelip ertelenmiş bir sözdedir ![]() Feri sönmüş bir çift gözde ya da yitip gitmiş bir güzelliğin ardından iç çekişte ![]() ![]() ![]() 'Yolunu gözlemeseydim', 'öyle demeseydim', 'terk edip gitmeseydim', 'en güzel yıllarımı vermeseydim' diye diye sızlanır gider ![]() 'Keşke'nin panzehiri 'iyi ki'dir ![]() İlki ne kadar pısırıksa, ikinci o denli yiğittir ![]() 'Keşke', çoğunlukla bir 'ahhöla kopup gelir ciğerden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'İyi ki' ise, muzaffer bir 'ohhöla büyür; cüretiyle övünür ![]() 'Keşke'li cümlelerde nasıl yaşanmamışlığın, yarım kalmışlığın o ezik tuzu kuruluğu varsa, 'iyi ki'lilerde de göze alabilmişliğin, riske girebilmişliğin, tadına varabilmişliğin mağrur yaraları kanar ![]() Okulu hiç kırmamışsınızdır, sinemada öpüşmemişsinizdir; dokundurtmamışsınızdır kendinize, bir kez olsun gemileri yakmamışsınızdır ![]() Konuşmanız gerektiğinde susmuş, koşacağınız zaman durmuş, sarılacağınız yerde kopmuşsunuzdur ![]() Bir insana, bir işe, bir davaya ömrünüzü adamışsınızdır ![]() ![]() ![]() ![]() 'Şimdiki aklım olsaydı' dövünmesindedir ![]() ![]() 'Keşke'cilerin hayatı, kasvetli bir pişmanlıklar mezarlığıdır ![]() 'İyi ki' öyle mi ya! ![]() ![]() ![]() Onda, yara bere içinde de olsa, yana yana, ama doyasıya yaşamış olmanın iç huzuru ve haklı gururu haykırır ![]() 'İyi ki'lerinizi toplayın bugün ve 'keşke'lerinizden çıkartın ![]() ![]() Aldırmayın yüreğinizdeki kramplara, mahzun hatıralara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Keşke'leriniz, 'iyi ki'lerden çoksa ![]() ![]() ![]() Telafi için elinizi çabuk tutun ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|