Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dökümü, gultekin, nuri, resat, yaprak

Yaprak Dökümü / Resat Nuri Gultekin

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yaprak Dökümü / Resat Nuri Gultekin

Resat Nuri Gultekin, Yaprak Dökümü’nün Özeti:

Ali Rıza Bey, namuslu, çalışkan bir insandırÇalıştığı şirketin patronu Ali Rıza Bey’in işe soktuğu bir kadınla ilişkiye girer ve onunla evlenmeyi reddeder Bunun üzerine Ali Rıza Bey şirketten ayrılırBöylece ailenintüm yükü büyük oğul Şevket’e kalırKazandığı para babasınınkinden az olduğuiçin aile birdenbire büyük bir yoksulluğun içine düşerve kendi aralarında sürekli olarak kavga etmeye başlarlarArtık aile Ali Rıza Bey’i adam yerine koymamakta, ona saygı duymamaktadırlarOnunla bir tek ailenin en büyük kızı Fikret konuşur,fakat o da bu duruma daha fazla dayanamaz ve kendinden yaşça büyük biriyle evlenirBu arada Şevket kendisine uygun olmayan biriyle evlenir Diğer kızları Leyla, Necla ve Ayşe onlaı bu duruma getirdiği için babalarını suçlarlarOnların tek kurtuluşu evlenmektirBunun üzerine evde her akşam danslı, müzikli partiler verilmeye başlanırAli Rıza Bey bu kadar şeyin nerden çıktığına hayret etmektedirO da sonunda bu düzmece oyuna katılır ve kızlarına iyi birer koca bulmaya çalışırBu arada Şevket’in karısı fakirliğe daha fazla dayanamadığı için evi terkederŞevket de borçlarını ödeyemediği için hapse girerNecla kendini çok zengin gösterdiğihalde öyle olmayan bir Arap’la evlenirSonradan buna çokpişman olur ama eve geridönmesine izin vermezlerAyrıca ,borçları ödemek için evi ipoteklemişler fakat evi de kaybedip hartabeden biraz iyibir apartman dairesine taşınmışlardırSonra Leyla evdekilerden habersiz zengin bir adamın metresi olurBu olay ortaya çıkınca Leyla annesini ve Ayşe’yi de alarak Taksim’de kendisi için tutulan lüks daireye giderAli Rıza Bey kızını reddetmektedir ve üzüntüden kötürüm olurEn sonunda onun da gönlünü alırlar ve Ali Rıza Bey son günlerini bolluk içinde geçirir,fakat bir aile de dağılmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com