Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, krom

Krom / Krom Nedir? / Krom Hakkında...

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Krom / Krom Nedir? / Krom Hakkında...

Krom
ingchromium

Sembolü:Cr
Atom Numarası:24
Atom Ağırlığı:51,996
Elektron Dizilişi:[Ar]4s13d5

1797 yılında Vauquelin tarafından bulunmuşturGri, parlak ve pürüzsüz bir metaldir
En önemli kaynağı Zimbabve,Rusya,Türkiye,Madagaskar,İran,Finlandiy a ve Filipinler'de bulunan kromit (chromite,Cr2O3)'tirKrom metali bu oksidin alüminyumla indirgenmesinden elde edilir
Krom çeliğin sertleştirilmesinde,paslanmaz çelik yapımında ve daha birçok yararlı alaşım yapımında kullanılırBu alaşımlar sert ve parlak bir yüzeye sahip olup kaplamada ve paslanmayı engellemede kullanılırKrom camların yapısına katılarak onlara zümrüt yeşili rengini verir
Ayrıca yüksek erime sıcaklığı,yeterli ısısal genleşme ve kararlı bir kristal yapıya sahip olduğundan tuğla yapımında da kullanılır
Bütün krom bileşikleri renklidirBunların en önemlileri sodyum ve potasyum kromat ve dikromatlarıdırDikromatlar yükseltgen olarak kullanılır
Tüm krom bileşikleri zehirlidirBu yüzden kromla çalışırken gerekli önlemler alınmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com