Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balıkesir, bandırma, çepni, köyü

Çepni Köyü Bandırma Balıkesir

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çepni Köyü Bandırma Balıkesir

Çepni Köyü Bandırma Bilgileri -Çepni Köyü Hakkında - Çepni Köyü Tanıtımı -Çepni Köyü Resimleri

İlçe: BANDIRMA - İl: BALIKESİR

Köy Muhtarı: SAKİN ÜLKÜ

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:

0 (266) 757 70 01

Cep Telefonu:

0 (533) 377 83 31

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:

2000/356
1997/320

İle Uzaklığı:

114 km

İlçeye Uzaklığı:

18 km

Rakım:

93 m

Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Var / Faal
İlköğretim Okulu
Var / Faal Değil
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Var
Su Şebekesi
Var
Kanalizasyon
Var

Bandırma ilçesine bağlı bir köy olan Çepni, Nüfusu 320 (2000)'dir

Tarihi Köyün adı Oğuz Boyunun 21 boyu olan çepniden gelmektedir Çepniler savaşçı kimlikleriyle ortaya çıkarlar ve en büyük oguz boyudur, Yeniçerilerin Piri Hacı Bektaşi Veli Hazretleri de Çepni'dirZamanında göçebeler tarafından kurulmuş bir köydür, halkı muhacır ve manavlardan oluşur ve mezhep olarak sünnidirler

Bayramlarda bayram namazından sonra toplu olarak bayramlaşılır bu gelenek yüzyıllardır vardır insanlara cana yakin ve yardim severdir

Coğrafya Bandırma merkezine 15 km uzaklıktadır KÜLEFLİ KÖYÜ,GÖLYAKA KÖYÜ VE ORHANİYE KÖYÜ ile komşudur Manyas gölüne 3 km uzaklıktadır

İklim Köyün iklimi,marmara(ılıman) iklimi etki alanı içerisindedirHertürlü bitki sebze ve meyve yetiştirilir

2008 yılına göre tahmini olarak 320-330 civarı nüfusa sahiptir

Köyün ekonomisi gelişmiş tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardırDiğer köylere de hizmet veren bir sağlık ocağı mevcuttur köy yolları asfalttır, köyde 2 kahvehane ve 2 bakkal dükkanı bulunurVe 1,5 sene önce Turhan Ferit EKER adında bir kişi ölmüştür
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com