![]() |
Kozluk Köyü Kocaali Sakarya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kozluk Köyü Kocaali SakaryaKozluk Köyü Kocaali Bilgileri - Kozluk Köyü Hakkında - Kozluk Köyü Tanıtımı - Kozluk Köyü Resimleri İlçe: KOCAALİ - İl: SAKARYA Köy Muhtarı: ALİ OSMAN ÇELİK Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: Sakarya Bilgile Nüfus 467 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 54800 Alan Kodu 0264 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Sakarya İlçe Kocaali Web Sitesi Kozluk, Sakarya ilinin Kocaali ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi 1873 Osmanlı Rus savaşı sırasında Gürcistan dan Türkiye ye guruplar halinde göç oluşmuştur ![]() ![]() ![]() Göç Tarihi 1893`tür ![]() ![]() Kültür Köy Halkı 1873 Osmanlı Rus savaşı sırasında Gürcüstan dan gelmiş olup,kültürlerini devam ettirmektedirler ![]() ![]() ![]() Coğrafya Sakarya iline 76 km, Kocaali ilçesine 16 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 467 1997 541 Ekonomi Köyün ekonomisi Fındık üretimi ve az miktarda hayvancılıK ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Ali Osman ÇELİK 1999 - Hasan MUTİ 1994 - Murat Ali SERDAROĞLU 1989 - Murat Ali SERDAROĞLU 1984 - Fehmi GENÇ Fehmi Genç ile M ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır 1-3 sınıfta okuyanlar eğitim almakta ancak, 4-8 sınıfa gidenler taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|