|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, cihanbeyli, hakkında, konya, köyü, yünlükuyu |
![]() |
Yünlükuyu Köyü Hakkında Bilgi Cihanbeyli Konya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yünlükuyu Köyü Hakkında Bilgi Cihanbeyli KonyaKonya Köyleri - Cihanbeyli Yünlükuyu Köyü - Yünlükuyu Köyü Hakkında Bilgiler - Yünlükuyu Köyü Resimleri Konya Cihanbeyli Yünlükuyu Köyü Yünlükuyu Köyü Konya ilinin Cihanbeyli ilçesine bağlı bir köydür ![]() İlçe: CİHANBEYLİ İl: KONYA Köy Muhtarı: Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000:105 1997:132 İle Uzaklığı: 170 km İlçeye Uzaklığı: 70 km Rakım: 1195 m Sağlık Evi:Yok Sağlık Ocağı:Yok İlköğretim Okulu:Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi:Yok PTT Acentası:Var Su Şebekesi:Var Kanalizasyon:Yok Köyde köyün içine kadar uzanan asfalt bulunmaktadır ![]() ![]() Köyün yardım sever kişilerinden olan Fehmi Kaplan tarafından büyük ve modern bir cami yaptırılmıştır ![]() Köyümüzden 2 ziraat mühendisi, 1 veteriner, 2 biyolog, 1 muhasabeci, 1 inşaat mühendisi, Almanyada görev yapan 1 doktor, 1 yüksek okul mezunu, 1 fizik öğretmeni, 1 gıda mühendisi, 1 ilkokul öğretmeni çıkmıştır ![]() Köyümüzde aynı zamanda iki bağlama ustası Bülent Kanat ve Uğur Kanat çıkmıştır ![]() ![]() Yünlükuyu Köyü Cihanbeyli’nin batısında ilçe merkezine 70km ![]() ![]() ![]() Yünlükuyu, 1930’lu yıllarda Yunak Hacıömer Köyüne bağlı olarak kurulmuş bir Yayla iken 1954 yılında Köy haline gelmiştir ![]() ![]() Yünlükuyu ismini ise, köye içme suyu için kuyu kazıldığında çok fazla su çıkıyor ve suyu azaltmak için kuyuya yün basılıyor ve bundan dolayı da köyün adı Yünlükuyu oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|