Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, cihanbeyli, hakkında, konya, köyü, yünlükuyu

Yünlükuyu Köyü Hakkında Bilgi Cihanbeyli Konya

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yünlükuyu Köyü Hakkında Bilgi Cihanbeyli Konya

Konya Köyleri - Cihanbeyli Yünlükuyu Köyü - Yünlükuyu Köyü Hakkında Bilgiler - Yünlükuyu Köyü Resimleri

Konya Cihanbeyli Yünlükuyu Köyü
Yünlükuyu Köyü Konya ilinin Cihanbeyli ilçesine bağlı bir köydür

İlçe: CİHANBEYLİ

İl: KONYA

Köy Muhtarı:

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:
Cep Telefonu:

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:

2000:105
1997:132

İle Uzaklığı: 170 km

İlçeye Uzaklığı: 70 km

Rakım: 1195 m

Sağlık Evi:Yok

Sağlık Ocağı:Yok

İlköğretim Okulu:Var / Faal Değil

Taşımalı Eğitim Yapılıyor

PTT Şubesi:Yok

PTT Acentası:Var

Su Şebekesi:Var

Kanalizasyon:Yok

Köyde köyün içine kadar uzanan asfalt bulunmaktadırKöyümüzde cep telefonu şebekesi çalışmaktadır
Köyün yardım sever kişilerinden olan Fehmi Kaplan tarafından büyük ve modern bir cami yaptırılmıştır
Köyümüzden 2 ziraat mühendisi, 1 veteriner, 2 biyolog, 1 muhasabeci, 1 inşaat mühendisi, Almanyada görev yapan 1 doktor, 1 yüksek okul mezunu, 1 fizik öğretmeni, 1 gıda mühendisi, 1 ilkokul öğretmeni çıkmıştır
Köyümüzde aynı zamanda iki bağlama ustası Bülent Kanat ve Uğur Kanat çıkmıştırKöyün yaklaşık 30 ferdi yurt dışında yaşamaktadır

Yünlükuyu Köyü Cihanbeyli’nin batısında ilçe merkezine 70km uzaklıkta olup, 2000 nüfus sayımına göre nüfusu 133’dür Köy muhtarlığı Necmettin Baran tarafından vekaleten yürütülmektedir

Yünlükuyu, 1930’lu yıllarda Yunak Hacıömer Köyüne bağlı olarak kurulmuş bir Yayla iken 1954 yılında Köy haline gelmiştir Köye Kars ve Ağrı illerinden gelip yerleşenler olmuştur

Yünlükuyu ismini ise, köye içme suyu için kuyu kazıldığında çok fazla su çıkıyor ve suyu azaltmak için kuyuya yün basılıyor ve bundan dolayı da köyün adı Yünlükuyu oluyor Şu anda köyde 18 hane ikamet etmektedir 1 derslikli İlkokul ve cami bulunmaktadır, köyün öğrencileri Kandil İlköğretim Okuluna taşınmaktadır Köyün geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com