Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Beyin Fırtınası > Zeka Soruları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çuvalınıza, elma, koyardınız, olsaydınız

Siz Olsaydınız, Çuvalınıza Kaç Elma Koyardınız?...

Eski 08-10-2008   #1
[KAPLAN]
Icon5

Siz Olsaydınız, Çuvalınıza Kaç Elma Koyardınız?...

Pazara elma satmaya giden iki arkadaş, yolda bir sepet içinde 20 elma bulurlar Bu 20 elmaya sahip olmak için aralarında şöyle bir iddiaya tutuşurlar

İkisi de birer çuvala kendi elmalarından koyup daha sonra karşılaştıracaklardır Kimin çuvalından daha çok elma çıkarsa iddiayı o kazanacaktır

Eşitlik durumunda elmalar paylaşılacaktır

Yapılan anlaşmaya göre iddiayı kazanan sepeti, kaybeden ise çuvalları alacaktır

Siz olsaydınız, çuvalınıza kaç elma koyardınız?

Cevabınızı ispatlayan kısa bir açıklama yapınız

0908

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Siz Olsaydınız, Çuvalınıza Kaç Elma Koyardınız?...

Eski 08-10-2008   #2
VANDETTA

Ben olsam iddia üzerine elmaları koyacağımız çuvala sadece bir tane elma koyarım,böylelikle karşı taraf sepetteki 20 elmayı alabilir,bense hem onun kendi çuvalına koyduğu elmaları(ki muhtemelen 20'den fazladır)hemde bana ait olan çuvaldaki 1 elmayı alırım

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-11-2008   #3
[KAPLAN]

Maalesef cevabınız doğru değil

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-01-2009   #4
İSİMSİZ KARANLIK

Çuvalıma 19 elma koyarım Eğer arkadaşım benden fazla elma koymuşsa (yani en az yirmi) çuvalları ben alırım ve ben kazançlı çıkarım Eğer arkadaşım benden az elma koymuşsa sepeti alarak bir elma kazanmış olurum Eşit elma koymuşsak on elmam daha olmuş olur
Her ne kadar bir şeyleri atlamışım gibi hissediyor olsam da şu an için görebildiğim en kârlı durum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com