![]() |
İnliören Köyü Hakkında Bilgi Pınarbaşı Kayseri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnliören Köyü Hakkında Bilgi Pınarbaşı KayseriKayseri İli Köyleri -İnliören Köyü Pınarbaşı - İnliören Köyü Hakkında Bilgiler - İnliören Köyü Resimleri Kayseri Bilgiler Nüfus 135 (2007) Koordinatlar Posta Kodu 38710 Alan Kodu 0352 Yönetim Coğrafi Bölge İç Anadolu Bölgesi İl Kayseri İlçe Pınarbaşı İnliören, Kayseri ilinin Pınarbaşı ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi İnliören köyü 1864 yılında kuzey Kafkasya'dan gelen Çerkesler tarafından kurulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün gelenekleri genel olarak bilinen Çerkeslerin Xabze adını verdikleri kurallara dayanır, yemekleri ise yine Çerkes geleneksel yemekleri olan Çerkes tavuğu, şıps-pasta, meramıse gibi bir çok çeşidi içermektedir ![]() ![]() ![]() Coğrafya Kayseri iline 85 km, Pınarbaşı ilçesine 30 km uzaklıktadır ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 135 2000 265 1997 189 Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhttarı :2004 - Hayri Sağır 1999 - Hayri sağır 1994 - Seyfettin Duman 1989 - Nihat Demirkan 1984 - Nihat Demirkan 2009)hayri sağır Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|