Cennet Ve Cehennem |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cennet Ve CehennemAdam ve hayattaki tek arkadaşı olan köpeği bir kazada birlikte ölmüşlerdi ![]() Gökyüzüne çıktıktan sonra bembeyaz bulutların arasında dolaşmaya başladılar Adam çok susamıştı![]() Biraz su bulabilmek ümidiyle yürümeye devam ederken, birden kendilerini muhteşem bir manzaranın karşısında buldular![]() Rengarenk çiçeklerle süslü Bir bahçe, altından yapılmış bir bahçe kapısı,ve onları karşılayan beyazlar içinde bir kadın![]() Adam köpeğiyle birlikte kadına yaklaştı ve sordu: Affedersiniz![]() Burası neresi?''Kadın ona gülümsedi: "Burası Cennet, efendim" Adam bunun üzerine sevinçle "Harika![]() ![]() !!!" dedi "Peki bana biraz su verebilirimsiniz? Gerçekten çok susadım"![]() ![]() ![]() Kadın cevap verdi: "Tabi efendim, içeri girin![]() ![]() İçeride dilediğiniz kadar su bulabilirsiniz![]() ![]() ![]() ![]() " Böylece adam köpeğine döndü, "Hadi oğlum içeri giriyoruz" diyerek kapıya yürüdü![]() ![]() ama kadın onu birden durdurdu: "Üzgünüm efendim, köpeğiniz sizinle gelemez![]() hayvanları içeri almıyoruz![]() ![]() " Bunun üzerine adam bir an durdu,düşündü ve geri dönüp köpeğiyle birlikte geldikleri yolun tam ters yönünde yürümeye koyuldular![]() ![]() ![]() Bir süre geç tikten sonra kendilerini bu kez tozlu çamurlu bir yolda buldular, ve yolun sonunda karşılarına çiftlik girişini andıran bir kapıyla yırtık pırtık elbiseli bir dede çıktı![]() ![]() Adam sordu: Affedersiniz![]() ![]() ![]() bana biraz su verebilirimsiniz??"Dede İçeri gel" dedi ![]() "kapıdan girdikten sonra sağ tarafta bir çeşme var![]() ![]() " Adam sordu: "Peki arkadaşım da benimle gelip oradan içebilir mi?"Dede " Tabii ![]() ![]() "dedi![]() "çeşmenin yanında köpeğinin de su içebileceği bir kase bulacaksın![]() ![]() " Bunun üzerine adam kapıdan girdi![]() ![]() biraz yürüdükten sonra sağ tarafta çeşmeyi buldu![]() Adam çeşmeden köpek de oracıktaki kaseden doya doya içerek susuzluklarını giderdiler![]() ![]() ![]() Derken adam geri giderek girişte bekleyen Dedeye sordu: "Su için çok teşekkür ederim![]() ![]() Peki burası neresi![]() ?"Dede "Burası cennet" dedi Bunu duyan adam bağırdı"Ama nasıl olur ![]() ? az önce burası gibi kırık dökük olmayan muhteşem bir yere gittik ve orasının da Cennet olduğunu söylediler![]() ![]() " Dede "bu rengarenk çiçeklerle süslü altın kaplı yer mi?" dedi![]() ![]() ama orası Cehennem![]() "Adam iyice bağırmıştı: "Peki ama orası sizin adınızı kullanarak insanları kandırıyor diye hiç kızmıyor musunuz![]() ??" Dede gülümsedi: "Kızmıyoruz![]() ![]() çünkü onlar kendi çıkarı için en iyi arkadaşlarını yarı yolda bırakanları Cennet'ten uzak tutuyorlarDostluk ipini hem güçlendirerek hem de ondan güç alarak yaşamayı becerebiliyorsak ![]() ![]() Dostunu terk etmeyen adamın erdemini içimizde hissedebiliyorsak![]() ![]() ![]() Ne mutlu bize ! |
|
|
|