Dilenci Ve Şair... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dilenci Ve Şair...NewYork’ta, Broklyn Köprüsü üzerinde dilenen kör bir dilenci, birgün, bir şairin dikkatini çeker Dilencinin boynunda asılı bir tabela vardır![]() Şair, dilenciye günlük kazancının ne kadar olduğunu sorar Dilenci de sekiz-on dolar kadar olduğunu söyler Bunun üzerine şair, dilencinin boynuna asılı tabelayı ters çevirerek birşeyler yazar ” Şimdi buraya senin kazancını artıracak bir şeyler karaladım![]() Bir hafta sonra yanına geldiğimde bana sonucu söylersin ” der ve oradan ayrılır Şair, bir hafta sonra dilencinin yanına uğrayıp kendini tanıtınca dilenci: “Bayım size ne kadar teşekkür etsem azdır Bir haftada kazancım ikiye katlandı Çok merak ediyorum tabelaya neler yazdınız?”Bunun üzerine şair gülümser ve “Tabelada ‘Doğuştan körüm, yardım edin ’ yazıyordu Bense ‘Bahar gelecek, ama ben yine göremeyeceğim ’ diye yazdım ” der Önemli olan, anlatılmak istenen şeyi en iyi şekilde anlatmak olduğuna göre; her şeyin daha iyi anlatılabileceği bir yol vardır Yeter ki onu bulmaya, uygulamaya ve ufkumuzu bu doğrultuda genişletmeye uğraşalım![]() ![]() ![]() |
|
|
|