![]() |
Bir Askerlik Anısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Askerlik AnısıBİLMİYORUM BELKİ DAHA ÖNCE YAYINLANMIŞTIR BEN YENİ ÜYE OLDUM ![]() Bir Askerlik Anisi Ben askerligimi Ankara Etimesgutta pek kisa donem olarak (6 ay) yaparken ve cuma gununden evci cikarken bile mutlu degildim ![]() Ama Allahin sopasi yok ki ![]() ![]() ![]() Bir gun bize Kurtulus dizisinde rol alacagimiz soylendi ![]() memleket meselesi olunca tabii, sahsi cikarlarimizi bir yana birakip senaryoyu okumadan kabul ettik teklifi ![]() Sahnelerin Polatlida cekilecegini soylediklerinde icime biraz kurt dusmedi degil ![]() Polatli topcu okuluna bir geldik ki Belene kampindan farksiz bir yer ![]() ![]() Ertesi gun bir kismimiza kuvva-i milliye, bir kismimiza yunan, ve diger gavur askeri kiyafetlerini dagittilar ![]() milliye kiyafetleri yirtik pirtik ![]() kalkip yasiyoruz ![]() suyla her turlu )) ihtiyacimizi karsiliyoruz ![]() Saat 08:00 de otobuslerle sete gidiyoruz ![]() anlasilmasin Yildiz Tepe ![]() ![]() Rivayete gore (resmi tarihte boyle bir bilgi yok) tepe daha once bizimmis ![]() Yunanlilar aldiktan sonra da aymislar ve tepeyi geri almak icin taarruza gecmisler ![]() aydinlatirsa cok sevinirim) ![]() Neyse, cekimler baslamadan once TRT nin citir kizlari 2000 kisiye makyaj yapiyorlar ve tabii ki 1999 Abaza makyajlarini silip yeniden yaptirmak icin siraya giriyor ![]() Makyozlerden biri tanidik cikti ve kizcagiza bizimkilere ulasmasini ve bana temiz camasir vs ![]() ![]() Savasmak pis bir is ![]() ![]() komutan ![]() asker ![]() Komutan megafonla hucum diye bagirgyor ve biz Allah Allah nidalarıyla gavurun ustune yildirimlar gibi cakiyoruz ![]() sirada birilerinin olmesi gerekiyor ve herkes daha az kosmak icin olmek istiyor ![]() Olume talep cok olunca komutan (cakmak cakmak bir teğmen-enteresan birisi) bu isi siraya soktu ![]() elini kaldiriyor ![]() siyatik, dalak sismesi, koroner kalp yetmezligi gibi hastaliklar bahane ederek olmek istiyor ve adamin tum saydigim ve sayamadigim hastaliklari icin raporu var ![]() defasinda bir rapor ibraz ediyor ve olme hakki kazaniyor ![]() sonunda komutan "lan ne bicim herifisin be, sen zaten olusun olum" diyerek ona her cekimde olme hakki tanidi ![]() Bir keresinde de ben olmeye hak kazandim ve olme yerim de yunan siperine 5 metre kala ![]() yani ![]() ![]() ![]() ![]() basladik, tabii ben savasmayali yillar olmus biraz hamlamisiz ![]() Nefes kesiliyor ![]() ![]() Benim olme mekanima daha cok var ve benim gozum karardi ve artik bacagim cekmedi ![]() Ben de erken olmeye karar verdim ![]() ve yandim Allah diyerek goge yukseldim, silahimla havada bir yay gibi gerildim ve koca bir dag gibi devrildim ve en yuce kata erme serefine nail oldum ![]() Buraya kadar olayin butun hamasi yonu bir anda traji-komik bir hal aldi ![]() hafiften ![]() Olduk ama basladik yuvarlanmaya ![]() ![]() buramiz yirtiliyor ![]() ![]() Yirtiklardan filan don paca geziyoruz ![]() yuvarlanirken bir taraftan tutunmaya calisiyorum ![]() matara ve diger techizatlarim bir tarafa, ben bir tarafa yuvarlanip duruyoruz ![]() Durmak mumkun degil ![]() ![]() Velhasil olsen bir turlu olmesen bir turlu ![]() Ertesi gun biz yunanli olduk ve temmuz sicaginda bize kase elbiseleri giydirdiler ![]() ![]() "Abi ben yunanli olursam koye donemem, anamin babamin yuzune nasil bakarim" diyor ![]() dinletemedik ve herif ictimaya cikmadi ![]() Tabii bizim bolukten biri yunan olmayi kabul etmeyip cekimlere katilmadigi icin ceza yedik ![]() paravanlarla insa ettik ![]() Gece bir ruzgar cikiyor, colun ortasinda comelmis yuzlerce ay parcasi ortaligi aydinlatiyor ![]() Yunanli oldugumuz gun yine yayilmisiz ortaya hucum emri bekliyoruz ![]() ![]() olarak ![]() Ve bizim boluk salak gibi yine Allah Allah nidalariyla saldiriyor ![]() Tepeden yakin cekim de yaptiklari icin son derece dikkatli olmak gerekiyor aksi taktirde cekim tekrar ediliyor ve bir cekimin hazirligi 3 saat filan suruyor ![]() Ulan dedim "manyak misiniz olum biz yunanliyiz ne Allah Allahi" ![]() Demez olaydim ![]() ![]() peki ne diyecegiz diye ortaya son derece kritik bir soru atti ![]() konuyu tartismaya basladi ![]() Bu arada yuzlerce at yanimizdan gok gurultusu halinde geciyor ![]() Ortalikta bombalar patliyor ![]() ![]() Diger yunan bolukleri yanimizdan Allah Allah diye geciyorlar ve gecerken bizim boluge bakip ulan bunlar ne yapiyor savasin ortasinda diye anlamsiz anlamsiz bakiyorlar ![]() Olum birakin tartismayi hicbir sey demenize gerek yok kosun yeter diyorum ama bomba sesleri ve at kisnemelerinin arasinda beni pek sallayan yok ![]() "Makarios" diye bagiralim dedi ![]() tartisilmaya deger goruldu ve sonuc tahmin ettiginiz gibi sahne yeniden cekildi ![]() Cunku yukaridaki kameralar bizi ayna gibi cekmisler ![]() ortasinda bir grup yunanl hararetli bir sekilde tartisiyor ![]() Bu arada mayinlarin daha iyi patlamasi icin icine at pisligi koyuyorlarmis ve bunu kimseye soylemediler ![]() Daha ilk cekimde basladik kosmaya ve yanimizda, sagimizda solumuzda bombalar patliyor ![]() gokten basimiza at boku yagiyor ![]() iceri ![]() kasinmaya ![]() Sonuc yine tahmin ettiginiz gibi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|