Aşkın Doğuşu.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşkın Doğuşu..MASAL BU YA ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun yıllar önce, dünya oluşmamış, insanlar dünyaya ayak basmamışken, iyi huylar ve kötü huylar ne yapacaklarını bilemez halde dolaşıyorlarmış Birgün toplanmışlar ve herzamankinden daha fazla canları sıkkınken oturuyorlarken; SAFLIK ortaya bir fikir atmış; "Neden saklambaç oynamıyoruz?" Hepsi bu fikri beğenmiş Heman ÇILGINLIK bağırmış; "Ben ebe olmak ve saymak istiyorum" Başka hiçkimse ÇILGINLIK'ı arayacak kadar çıldırmadığı için hemen kabul etmişler ÇILGINLIK bir ağaca yaslanmış ve saymaya başlamış "Bir, iki, üç![]() ![]() " ÇILGINLIK saydıkça, iyi huylarla kötü huylar saklanacak yer aramışlar ![]() "Kırkbir, kırkiki, kırküç ![]() ![]() "ŞEFKAT; Ay'ın boynuzuna asılmış, İHANET; Çöp yığınının içine girmiş, SEVGİ; Bulutların arasına girmiş, HASET; Zaten oyna katılmamış, YALAN; Bir taşın arkasına saklanacağını söylemiş ancak yalan söylemiş, Çünkü gölün dibine saklanmış, TUTKU; Dünyanın merkezine gitmiş, PARA HIRSI; Bir çuvalın içine girerken çuvalı yırtmış ÇILGINLIK ; saymaya devam etmiş; AŞK'ın dışında bütün iyi huylar ve kötü huylar o ana kadar zaten saklanmış AŞK kararsız olduğu gibi, nereye saklanacağını da bilmiyormuş ÇÜNKÜ HEPİMİZ AŞK'I SAKLAMANIN NE KADAR ZOR OLDUĞUNU BİLİRİZ ![]() Ve ÇILGINLIK doksan sekiz, doksan dokuz'dan sonra yüz'e geldiğinde, AŞK, hızla sıçrayıp güllerin arasına girmiş ve saklanmış ![]() ÇILGINLIK bağırmış; ÖNÜM, ARKAM, SAĞIM, SOLUM, SOBEEEEEEE Arkasını döndüğünde, ilk önce TEMBELLİĞİ görmüş, o ayaktaymış Çünkü saklanacak enerjisi yokmuş![]() Sonra ŞEFKAT'i ayın boynuzunda görmüş ve İHANET'i çöplerin arasında, SEVGİ'yi bulutların arsında, YALAN'ı gölün dibinde ve TUTKU'yu da dünyanın merkezinde Hepsini birer birer bulmuş, Ancak o kadar aramasına rağmen birini bulamamış Ve ÇILGINLIK umutsuzluğa kapılmış Bulamadığı AŞK'mış Derken HASET, AŞK bulunamadığı için adına yakışır bir şekilde, ÇILGINLIK'ın kulağına fısıldamış; "AŞK, güllerin hemen arkasına saklanmıştı" ÇILGINLIK, uzun süredir aradığı AŞK'ı bulamama ve çok zaman kaybetmenin hırsıyla çatal şeklinde tahta bir sopa almış ve güllerin arasına saplamış, saplamış ![]() ![]() ta ki, yürek burkan bir haykırma onu durdurana kadar saplamayı sürdürmüş Ve haykırıştan sonra AŞK, elleriyle yüzünü kapa***** ortaya çıkmış, parmaklarının arasından sicim gibi kan akıyormuş ÇILGINLIK, AŞK'ı bulmak isterken o hırsla AŞK'ın gözlerini çatal sopa ile kör etmiş Çaresizlik içindeki ÇILGINLIK "Seni kör ettim Nasıl onarabilirim?" diye bağırmış ![]() AŞK cevap vermiş ![]() "Artık iş işten geçti, gözlerimi geri veremezsin Ama benim için bir şey yapmak istersen benim rehberim olabilirsin "İşte o gün bu gündür AŞK'IN GÖZÜ KÖRDÜR ![]() ![]() ![]() ÇILGINLIK'DA ONUN HER ZAMAN REHBERİDİR ![]() ![]() |
|
|
|