Bu Ürünü Görenler Şaşırıyor! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bu Ürünü Görenler Şaşırıyor!ORDU'un Fatsa İlçesi'nde oturan 81 yaşındaki Mustafa Tekyıldız'ın bahçesindeki meyve ağacından kabak büyüklüğünde mandalinaya benzeyen ürünü görenler şaşırdı ![]() Tekyıldız, yaklaşık 3 kilo ağırlığındaki meyvenin acı tadı olduğunu söyledi İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca ise, meyvenin mandalina olmadığını ona benzeyen ağaç kavunu olabileceğini yine de mühendislerin incelemesi sonucu kesin karar vereceklerini belirtti![]() Fatsa'ya bağlı Bolaman Beldesi Akhise Köyü'nde çiftcilik yapan Mustafa Tekyıldız, bahçesindeki fındığın bir bölümünü sökerek 1 dönümlük araziye mandalina fidanı dikti Fidanlar büyüyüdü ve bu yıl meyve vermeye başladı Bahçesindeki mandalinaları toplamaya giden Tekyıldız, bir ağaçtaki kabak büyüklüğündeki meyveleri görünce şaşırdı![]() Fındığa alternatif olması için deneme amaçlı mandalina diktiğini söyleyen Tekyıldız, şöyle dedi: “1 dönümlük araziye Riz'’den aldığım 25 mandalina fidanı dikmiştim Bu yıl meyve vermeye başladı 24'ü normal mandalina, 1'i ise, meyveler kabak büyüklüğünde Ne olduğunu bilmiyorum Bazı komşularım süs olarak evlerine götürdü![]() Özel bir ilaçlama veya gübreleme de yapmadım Dev mandalinaya benzeyen meyvenin tadı biraz ekşi Örnek alıp Tarım İl Müdürlüğü’ne gönderdim ” İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca ise, bu meyvenin ‘ağaç kavunu' olabileceğini anlatırken, “Bu yöremizde yetişen meyve değildir![]() Genel olarak Akdeniz, Hindistan, Güney ve Orta Amerika’da yetiştirilir Sanırım mandalina fidanı alırken, bu fidanların arasına ağaç kavunu fidanı karışmış Ama yine meyveyi ilgili mühendislere inceleteceğiz” diye konuştu![]() |
|
|
|