Prof. Dr. Sinsi
|
Babam Affetti Anne !!
Babam affetti anne !!
 Ege henuz 15 yasindayken okulda uyusturucuyla tanisti,gunahsizca baslamisti bu islere- kucuk bir sigara sana zarar vermez diyordu arkadaslari,tutunle karisik uyusturucu iyi keyif veriyordu,ilk birkac hafta arkadasi hep sigarayi ve uyusturucuyu bedava ikram etmisti,sonralari hic bir seyin bedava olmadigini soyleyip para yoksa zehir de yok dedi Ege’ nin uyusturucuya ihtiyaci vardi, evet bagimli degildi ama vucudu beyni istiyordu,birkac gun cigerleri bos kaldi ,basi sersem gibi oldu arkadasi para olmadan bir nefes bile cektirtmiyordu,kafasinin yerine gelmesi ve kendini hur hissetmesi icinde uyusturucu lazimdi,onceleri kucuk yalanlarla annesinden para sizdirmaya basladi bir gun okul arkadaslarindan biri annesine telefon edip Ege’nin uyusturucu kullandigini soyledi, inanmadi kadin,yalan soyluyorsun ,ogluma iftira atiyorsun diye soylendi cocuga,bir zaman sonrada ogluna dikkat edince gercegi anlamakta gecikmedi,karsisina aldi oglunu,yalvardi yakardi,goz yasi doktu,Ege, bir kac sefer ictim ama bagimli degilim,benim icin uzulme Anne deyip kadini teselli etti ,her ikiside durumu Babasina duyurmamakta anlastilar
 Bir zaman sonra sigara icindeki uyusturucu kafi gelmemeye basladi, Ege icin bir tesiri veya tepkisi olmuyordu beyninin icindeki dusunceler ozgur olmadigini soyluyor,kendini depresyonda hissediyordu, Anne calisiyor Baba calisiyor kendiyle mesgul olmuyorlar hissine kapilip teselliyi uyusturucuda ariyordu,aslinda bir annenin bir babanin tek evladiydi,butun fedakarliklar onun icin yapiliyordu, daha sonra burnuna beyaz zehir cekmeye basladi,bu islere alisik olan bir arkadasi damardan yapilan igneyle alinan uyusturucunun daha tesirli oldugunu soyledi, inandi ve damardan igneye basladi, tabi bu Malzemede pahaliydi para lazimdi, 3 gunde bir igne yaparken her gun yapmaya basladi, Annesinin para cantasindan sonra Babasinin cuzdanindan paralar almaya basladi,okulu asti,sokaklarda gezmeye basladi kisa bir zaman sonra Babada oglunun kotu yola girdigini anlamakta gecikmedi karsisina aldi bir saat konustu kotu yollari anlatti,tedavi icin klinige gidelim dedi, Ege bagimli olmadiginda israr etti, sadece Bir-iki sefer igne yaptim biraktim artik dedi Babasinin gozunun icine baka baka yalan soyluyordu 
 Bir kac gun sonra Babasi uyurken cuzdanindan banka kartini aldi, sifreyi biliyordu yakindaki atm,ye gidip para cekti ,iki gun arayla ayni seyi yapmaya devam etti,Babasi is yerinde banka hesabini kontrol ederken farkina vardi,aksam evde iyi bir kavga ettiler Ege’ye bir-iki tokat atti,sonrada yarin beraberce klinige gidecegiz dedi klinik Ege’nin umurunda degildi umurunda olan sey sadece uyusturucu bulmakdi,onun icinde para lazimdi,klinige gitmedi,Babasiyla inatlastilar, Baba ve Anne para cantalarini emniyete aldilar acikta kiymetli esya ve para birakmamaya gayret ettiler Biricik evlatlari bagimli olup cikmisti,Birbirlerini suclamaya basladilar, Anne Babayi, Babada Anneyi sucluyordu,Aileye buyuk huzursuzluk girdi,Ege,nin haricinde evde bir suclu araniyordu,Anne senin yuzunden bu cocuk bu hale geldi diyordu, Babada hayir onu sen cok simarttin cok yuz verdin ondan oldu diyordu,yavas yavas gunluk munakasalara basladilar,Gunler ilerledikce bir evde yasiyan iki yabanci gibi oluyorlardi

Ege para buldukca uyusturucu kullanmaya devam ediyordu, bazen borcla uyusturucu aliyordu artik her gun damarindan igne yapmasi lazimdi ignesiz yasiyamiyor krizlere giriyordu, tedaviyide Kabul etmiyor ve inanmiyordu 
… Bir gun babasinin cok kiymetli kol saatini Alip yok pahasina satti,yaptigi igneyle bir iki saat kendini uyusturuyordu, tesir gecince vucut yine zehir istiyordu…
 Iki gundur para bulamamisti,kimsede borc ile uyusturucu vermiyordu,aksam uzeriydi evde durdugu yerde duramiyordu, bir yerden para bulup madde almaliydi, Annesinin elektrik supurgesi aklina geldi birkac ay evvel almislardi adeta yeni gibiydi,gitti onu aldi,kapiya dogru giderken Annesi bir eliyle supurgeye yapisip Ege’nin elinden almak icin ugrasti,Ege hizlica annesini itti ve kapiya yurudu, o sirada kendi anahtariyla kapiyi acan Baba iceri girdi, Anne ve ogulun mucadelesini gorunce sok oldu, Ege elinde supurgeyle disari cikmak istiyordu, Baba hemen isi anladi oda bir eliyle Ege yi tutup supurgeyi birakmasini soyledi Ege supurgeyi birakip her iki koluyla babasini itti,bir an bosda bulunan Babanin basi kapinin demir cercevesine vurdu,Baba sersemleyip yere yikildi, bir eliyle basinin arkasini tutuyordu basi kaniyordu, Ege hic bir seye aldirmadan supurgeyi kapip cikti gitti, Baba yaralanmisti Annesi zorlukla adami kaldirdi kotuga oturtturdu, kucuk ecza kutusunu alip kaniyan yarayi temizledi,birazcik kesilmis gibiydi,kucuk bir bant yapistirdi 
 Biraz sonra yine agiz munakasina basladilar Baba ben bu cocugu artik evimde gormek istemiyorum dedi, Anne O bizim biricik oglumuz onu sokaga atamayiz buna ne senin nede benim hakim var dedi, iyi munakasa ettiler, Baba ya o ya-da ben dedi Anne burasi her ikimizin evi hep beraber yasiyacagiz ve Ege tedavi gorecek dedi, iki senedir tedavi icin israr ediyorlardi ama dinleyen kimdi…Ege iki gun eve gelmedi,sonra geri dondu ama evdeki herkes birbirine dusman olmustu guzelim aile dagilmak uzereydi kimse Ege’ ye para vermiyordu, Annesi tedavi icin israr ediyordu…birkac gun sonra Baba evi terkedip ayri yasamaya basladi iki hafta sonra Baba basinda agrilar hissetmeye basladi ,birazda basi donuyordu,doktora gorundu,basini duvara carptigini soyledi,doktor psikolojik olabilir kendinizi cok uzmeyin,icap ederse sizi psikiyatris arkadasima tavsiye edebilirim dedi,
 Gunler haftalar gectikce Babanin bas donmeleri cogaldi,esi arasira arayip Hal hatir sordu,Ege’nin tedaviye basladigini ve duzelmekte oldugunu soyledi, Babada oglunun tam t***** iyi oldugunu gormeden eve donmeyecegini anlatti Yine bir gun is yerinde calisirken kendini cok halsiz hissedip Masaya yigildi, mesai arkadaslari hemen ambulans cagirdilar ve hastaneye gonderdiler Evde basini kapi cercevesine vurmasi uzerinden tam 6 ay gecmisti, Hastanede bir cok testler yaptilar MIR cektiler kafa tasi rontgeni cektiler, mutehassis doktor Babayi ziyaret edip, basina bir darbe alip almadigini sordu, oda evde ayagi kayip basini kapi cercevesine vurdugunu ama kucuk bir kaza oldugunu soyledi… Doktor- yaptigimiz incelemeler ve testlerden sonra beyninizin bir sarsintiya ugradigini ve bazi cok onemli sinirlerin hasar gordugunu tesbit ettik,bu anda ameliyat dusunmuyoruz, ilaclarla tedavi etmeye calisacagiz, o bolgede yapilacak beyin ameliyati cok tehlikeli ve riskli olabilir ayrica yuzde kac basarili olur onun icinde garanti veremeyiz Dedi Baba soylenenleri isitince sok oldu gozlerinden ilik ilik yaslar dokuldu-- Doktora siz isi abartiyorsunuz,o kadar ciddi bir sorun oldugunu sanmiyorum dedi ,iki gun hastanede kaldiktan sonra evine dondu durumunu esine bildirdi ve henuz eve donmeye niyetli olmadigini yine anlatti
 Bir hafta dinlendikten sonra isine donup calismaya basladi,ama kafasindaki agrilar cekilmez hale geliyordu,aldigi ilaclar ise sadece beyni uyusturuyordu,yaptigi Projeler hasass isdi her zaman hap almak istemiyordu,agrilar ve sancilar icinde birkac ay daha gecti karisindan aldigi haberlere gore oglu Ege yavas yavas normale donuyordu,her seye ragmen kari koca birbirlerini suclamaya devam ediyorlardi,Anne her zaman o eski guzel gunlerin yeniden geriye gelecegini dusunup kocasina fazla yuklenmiyordu
…Baba arabasini parkedip is yerine dogru yururken birden kaldirimda dustu ve kalkamadi,adeta butun hislerini kaybetmis gibiydi,Iki hayir sever vatandas kendisine yardim ettiler ama adam kalkamiyordu, cankurtaran cagirdilar ve hastaneye gonderdiler Kendisine bakan doktora haber verildi adam geldi, yine acil birkac rontgen cektiler,ayaklarda ellerde gozlerde hassasiyet testleri yaptilar ama Babanin vucudu durmustu sanki, acil olarak Esine haber verdiler,Babayi yogun bakima aldilar,Doktor Ege’nin Annesine durumu anlatti, beyin gidiyordu,bu durumda ameliyat yapmak imkansizdi Baba eger 24 saati atlatirsa belki ameliyat yapilabilirdi,vucudun yuzde 90’i felc olmustu adam yatakta hareketsizce yatiyor sadece gozlerinden ilik ilki yaslar suzuluyordu…
 Annede agliyordu hemde icin icin agliyordu,20 yila yakin guzel bir evlilik gecirmislerdi,simdiyse esi yogun bakim yataginda hareketsizce yatiyordu, Ege bekleme salonunda oturuyordu yogun bakima sadece bir ziyaretci aliyorlardi oda kisa sure icindi
,, Anne goz yaslari icinde ziyaretci odasina geldi ogluna sarildi,bir yandan onu suclamak istiyor ama yapamiyordu,sonra- Baban iyi degil oglum, ne olur ne olmaz hadi git helalles- Babandan af dile dedi…Ege yogun bakima girdi, yatagin yanibasinda hemsire duruyordu,serum hortumu Babasinin damarina baglanmisti…Babasinin yanina gitti, Baba ne olur beni affet dedi, ama adam hissiyatsizca yatiyordu, butun duygulari hisleri kayboldugu icin cevap veremiyordu…Babasinin iki parmagini tutup eger beni affettiysen parmaklarimi SIK dedi, ama Babasinin parmaklarinda hic bir Kimildama ve hissiyat yoktu, yanda duran hemsire- lutfen hastayi fazla yormayin diye Ege’yi ikaz etti, Ege Babasinin parmaklarini birakti, ne olur baba beni affet, yalvariyorum affet, eger affettiysen gozlerini iki defa ac ve kapa Baba dedi, sonra dikkatle Babasinin gozlerine bakmaya basladi, 20 saniye sonra Babanin gozleri iki defa acilip kapandi,Ege Babasinin serum olmayan elini kaldirip iki defa optu,, bu sira nobetci hemsire, hastanin sakinlige ihtiyaci var simdilik cikiniz birkac saat sonra kisa ziyaret icin yine gelirsiniz dedi…
 Ege goz yaslari icinde yogun bakimdan cikti,ziyaretci odasinda bekleyen Annesinin yanina gidip boynuna sarildi ve Babam beni affetti, anne Babam beni affetti anne dedi Ana ogul birkac dakika birbirlerine sarili kaldilar,Babalarinin yasamasi icin allaha yalvarip dua ettiler, hava kararirken hastaneyi terkedip eve donduler,
… Saat gece yarisini gecmis Anne yataginda saga sola donup bir turlu uyuyamiyordu,akli hastanedeki kocasindaydi,isde o arada telefon caldi kalkip gitti,hastaneden kendini tanitan gorevli,basiniz sagolsun efendim esiniz 10 dakika once vefat etti dedi 
sir altan tarafindan yazilmistir,
okuyanlara tesekkurler
Fiction
17 aralik 2010 sydney
|