Seni Çok Özledim Dost'um |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Seni Çok Özledim Dost'umSENİ ÇOK ÖZLEDİM DOSTUM ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerin geceyle arkadaş olmuş görmeyeli ![]() ![]() Duruşun denizin durgunluğuna benziyor bakışlarının ışıkları sönmüşyılgın ürkek ve suskun![]() ![]() Çok şeyi mi kaybettirdi zaman sana yoksa kazanamadıklarına mı üzülüyorsun?Kaç ay oldu kaç koca yıl geçti bensiz?![]() ![]() Sensiz geçtiği gibi![]() ![]() ![]() Hatırlamıyorum sanırım uzun oldu![]() Ne çok şey değişmiş öyle değil mi aslında hiçbir şey değişmemişken![]() ![]() ![]() Yaşadıklarımız bir yana hayallerimiz vardı oysa gerçekleştirmek istediğimiz ![]() ![]() Bir tekne kiralayıp denizin gezinip uzun uzun sohbet edecektik ![]() Denizin mavisi sessizlik ve biz![]() ![]() Bisiklet turuna çıkacaktık bir sabah Bitmek bilmez hayallerimizle yanında ekmek arası umut da kahvaltımız![]() ![]() ![]() Sırtımızda yorgunluğumuz biraz ilerimizde beklentilerimiz ve biz![]() Tıpkı birlikte Nevşehir'de peri bacalarını gezdiğimiz o mutlu gün gibi hiç bilmediğimiz bir yere gidecektik![]() Dostluğumuz heyecanımız ve biz![]() ![]() ![]() Lise anılarımızı konuşup gülüşürken yine lise aşklarımızı hiç bıkıpusanmadan anlatırken birbirimize birlikte ağlayacaktık ![]() Yine durup uzaklara bakıp "biz hiç ayrılmayacağız değil mi?" diyecektik bahçede dut ağacının bir dalında sen bir dalında ben otururken ![]() ![]() ![]() Yaşayacağımız çok şey vardı DOSTUM! Birbirimize söz vermiştik İleride kızım olursa senin ismini koyacaktım sende kızın olursa benim ismimi![]() ![]() Dostluğumuz çocuklarımızda da yaşasın demedik mi? Önemli olan dostluğumuzun kaç sene olduğu değil az zamana çok paylaşım sığdırmaktı ve başardık da ![]() Altı seneye sekiz seneye sekiz asırlık yaşam sığdırdık belki de ![]() Hayallerimiz yaşadıklarımız gibi canlıydı hep Biz çok farklıydık![]() ![]() Sahilde çocukluğumuzu konuşurken yine ben sana çok sevdiğim babamı anlatacaktım sen de gözlerini kısıp başını omuzuma yaslayacaktın ![]() Sonra bir fıkra anlatıp beni güldürmek için uğraşacaktın bir yandan gözyaşlarını silerken ![]() ![]() ![]() Bir gün ayrılsak da hiçkimse birbirimiz gibi olmayacaktı ![]() OLmadı da ![]() Sözlerini bizim uydurduğumuz hiç duymadığımız bir şarkı söylerdik![]() ![]() Sonra ben cümleleri birbiri ardına sıralayıp şarkı sonunda şiire çevirirdim ![]() "Aa nefis oldu bu sözleri hemen yazalım " demeni özledim![]() Anılarımızı hayallerimizi yaşadıklarımızı ve yaşayamadıklarımızı ben seni çok özledim dostum! Nasıl oldu da bir gün gururun o acımasız kapısı çarptı yüzümüze ![]() ![]() Neydi beni bu kadar hoyrat seni bu kadar umarsız yapan?"Ne sen beni bir daha ara Ne de ben " dedirten sudan sebepneydi inan hatırlamıyorum![]() Tartışmalarımız ve barışmalarımız bile keyifle geçerken ![]() bazen en yetişkin bazen en çocuk olurken bir gün böylesine kopacağımız hiç aklıma gelmemişti ![]() Ve biten dostluğumuzun ardından akan gözyaşlarımız hiçbirşeyi geri getirmeye yetmedi ![]() Yoktun! Yokluğun soğuk bir betona düşmek gibi birşeydi ![]() Ama "HERŞEYDE BİRAZ SEN VARDIN ![]() ![]() "Yıllar sonra seni bir banka gişesinde görmek içimi bir başka acıttı Hiç değişmemişsin![]() Hüzün elbisesi sana yakışmamış sadece ![]() Konuşmakla konuşmamak arasında tereddüt ettik önce ama beraber geçirdiğimiz günlerin kardeşliğimizin hatrı vardı![]() Ne kadar resmiydik farkettin mi? "Neler değişti?" dedim ![]() "Çok şey ![]() " sustun![]() "Yoo aslında hiçbir şey" dedin![]() ![]() Sustuk sonra ![]() Ama gözlerimiz destan yazdı olmadığımız senelerin özlemine![]() Ne sen bir ben ne ben bir sen bulabiliriz![]() Yaşandı bitti bir çok şey ![]() ![]() Hiç birşey eskisi gibi olamazdı zaten ![]() Bir daha görüşmesek de hayatıma giren herkes seni tanıyacak dostum ![]() Ve kızım olursa senin isminle yaşayacak bunu bil![]() Susma zamanı şimdi ![]() ![]() Mutlu kal Can'dostum ![]() HOŞÇAKAL ! |
|
|
|