![]() |
Patatesteki Tehlike |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesteki TehlikePatates Kızartmassndaki Tehlike, Mikrodalgayla Önleniyor! Yapilan yeni bir arastirmaya gore, patatesleri kizartmadan once mikrodalga firinda bir muddet pisirmek, supheli kanserojenler arasinda yer alan akrilamit seviyesini azaltiyor ![]() Akrilamit, yuksek sicaklik ve dusuk nemin oldugu kizartma, kavurma ve firinda pisirmek gibi islemler sirasinda ortaya cikiyor ![]() ![]() ![]() Kizartilmadan once mikrodalgaya konan patateslerdeki akrilamitin, 150 derece, 170 derece, ve 190 derecedeki azalma oranlari, isiyla dogru orantili olarak %36, %41, ve %60 oldugu tespit edildi ![]() ![]() Mersin Universitesinde yurutulen calismanin baskani Koray Palazoglu belirtiyor ![]() ![]() John Wiley & Sons Inc ![]() |
![]() |
![]() |
|