Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cam, etkisi, fıstığı, gastrit, makalearaştırma, sedirya, yağının, ülser, üzerindeki

Sedirya Çam Fıstığı Yağı'nın Ülser Ve Gastrit Üzerindeki Etkisi (Makale-Araştırma)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sedirya Çam Fıstığı Yağı'nın Ülser Ve Gastrit Üzerindeki Etkisi (Makale-Araştırma)




Sibirya Çam (Cedar-Sedir) Fıstığı Yağının gastrit,erosiv mide ve düodenal ülserlerde kullanımı
(methodolojik tavsiyeler)





Bu tavsiyeler aşağıdaki kişiler tarafından formüle edilmiştir;

EIFilchenko,MD
SVNizkodubova,DMS
VIKarpitsky,MDve AGPetrenko,MD1


Yayımlanmış olan raporlar çeşitli yağların birçok hastalıktaki (iltihabik) yüksek etkilerini doğrulamaktadırSibirya Sedir Fıstığı Yağı diğer bilindik şifalı yağlardan zengin içeriği ve birçok farklı iyileştirme elementiyle ayrılmaktadırBu ürün çok eski zamanlardan beri geleneksel tedavilerde kullanılmaktadırSedir Fıstığı Yağı yüksek miktarda polyunsaturated (yemek yağlarından,damar sertliğine karşı koruyucu tipte olan)yağ asitleri içermektedir,ve bunların içerisinde yüksek seviyedeki anti-asidik özelikleri ve fizyolojik özellikleriyle bilinen ;yağ çözücü olan hatırı sayılır düzeyde E,ve F vitamini vardırBu yağ ,çok hayati mikro elementlerin( fosfor,kalsiyum,magnezyum,manganez,çinko,kobalt ,iodin ve bakır) kaynağı olan ve sağlıklı bir vücut için çok önemli olan fosfaditik fosforus içermektedirSedir Fıstığı Yağı %5 azotlu nesne içermektedir ki bunların %90 ‘ı amino asitler,%70 ‘i de indispenable asitlerdir ve hepsi bu yağın yüksek fizyolojik değerini doğrulamaktadır

Sibirya Çam Fıstığı yağının klinik testleri Tomsk Scientific Research Institute of Balneotherapy ve Physiotherapy de hastalar üzerinde yürütülmüştürAmaç:verilen bir ilacın sonic phonophoresis yoluyla iç ve dış uygulamalarla tedavi edici etkisini kanıtlamak,subjektif ve objektif bulguların dinamiklerini tespit etmek,çam fıstığı yağının mide ve karaciğer üzerindeki besinsel değerini ,ifrazı ve vücuttan çıkartmasını çalışmak,çam fıstığı yağının anti oksidan özelliklerini çalışmak,tedaviyi uygulama metodunu belirlemek,farklı tedavi yöntemleri uygulanan hastaların tolerans miktarlarını belirlemek

Bu amaçla aşağıdaki metotlar kullanılmıştır;

1Genel klinik kan araştırması (aspartate aminotransferase ,alanine- aminotransferase,alkaline phosphatase,antioksidan aktivitesi,methane-dicarbonic dialdehyde)

2Genel kan ve idrar analizleri

3Hedefli biyopsi ile hormon uyarıcı –Folikül

4Midenin salgılama fonksiyonunun belirlenmesi

5Mesane,ciğerler ve pankreas’ın ultrasonik incelenmesi

İnceleme 30 hasta üzerinde yapılmıştır Bunların 25’inde mukozada erosiv ülser opisthorchosiz de cholane giocholecytisis ile beraberinde düodenal ülser ve geri kalan 5 hastada ise mide fonksiyonunda salgılama azalmış şekilde gastrit ve kronik cholecytitis vardı
30 denekten 2 sinde duyarlı pankreatit,4 ünde kronik hepatit vardıTüm 30 deneğin bağırsaklarının motor diskinezileri incelendi

Daha sonra deneklere bir tedavi programı uygulandı:İki ay boyunca hergün 3 kez 1 tatlı kaşığı çam fıstığı yağı Bu tedavi sonucunda tüm hastalardaki mide ağrıları bertaraf edildiHazımsızlık semptomları (bulantı,mide ekşimesi,regurtijasyon,kusma) hiçbir hastada görülmediDeneklerin 28’inde bağırsak fonksiyonlarında normalleşme gerçekleştiTedaviden 20 gün sonra yapılan folikül uyarıcı hormon testlerine göre 10 deneğin gastrit mukozasındaki ve düodenal ülserlerindeki iltihaplarda azalma ve ülser ve gastritlerde tamamen iyileşme gözlemlenmiştirGeri kalan erozif mide ülserli 15 hastanın ülser boylarında azalma görülmüştürEndoskopi ve laboratuar testlerine göre sabit düodenal refleksi (aksetme)durumlarında %50 azalma olmuşturLaboratuvar testleri değerlendirildiğinde önceden yüksek asit seviyesi olan deneklerin mide sularındaki asit seviyelerinde azalma tespit edilmiştirSafra kesesindeki safranın boşaltılma miktarı ikiye katlanmıştır

Yapılmış olan gözlemler sonucunda;çamfıstığı yağının iyileştirici etkisi olduğu sonucuna varılmakta,hastalarda istenen sonuçlar alınmakta ve sindirim bozuklukları tedavisinde uygulanabileceği sonucuna varılmaktadırÖzelliklede erosif ve düodenal mide ülserlerinde etkilidir

Sütle seyreltildiği zaman çam fıstığı yağının bağırsak iltihabını (cholecytitis-hepatocholecytitis) tedavi etmekte iltahap çözücü etkisi olduğu ortaya çıkmıştır

Tedavi Yöntemi :

1Mide yada düodenüm odaklı ülserlerde Sibirya Çam fıstığı (Cedar) yağı 21-24 gün boyunca yemeklerden 30 dakika yada 1 saat önce acele olmayan yudumlarla günde 3 kez 1 tatlı kaşığı alınır

2Ülserlerle beraber bağırsak iltahabı olan kişilerde sütle seyreltilerek (birebir) yemeklerden 1 saat önce birinci maddede tarif edilmiş olan miktarda kullanılır


Yan Etkileri:

Uygulamada kullanılmış olan hastalarda hiçbir yan etki gözlemlenmemiştir

Kaynak : Tomsk Scientific Research Institute of Balneotherapy ve Physiotherapy
15 Ekim 1995






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.