![]() |
Kışın Çok Tüketin Az Hasta Olun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kışın Çok Tüketin Az Hasta OlunÜzüm, dut, keçiboynuzu, incir gibi meyvelerin kaynatılmasıyla elde edilen pekmez, yüksek oranda karbonhidrat içeriyor ![]() Akademi Hastanesi Diyetisyeni Gonca Turan Uzuner, pekmezin özellikle sonbahar ve kış aylarında tüketilmesi gerektiğini belirterek, "Pekmez, büyüme çağındaki çocuklar, sporcular, gebe ve emzikli kadınlar ile kışın soğuk ortamda çalışmak zorunda kalanlar için eşsiz bir gıda maddesidir ![]() ![]() Barındırdığı B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi minerallerden dolayı kan yapıcı, iştah açıcı ve enerji verici özelliği de var ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|