![]() |
Kanser Şekeri Sever |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanser Şekeri SeverKanserin hücrenin yanlış beslenmesiyle ortaya çıktığını biliyor muydunuz? Üstelik bunu da en çok sevdiği yiyeceği bol bol tüketerek kendimiz yapıyoruz ![]() Kanser en çok neyi sever? Her doktor öğrenciliği sırasında Otto Warburg'un buluşunu öğrenir ![]() 1930'lu yıllarda Warburg kanserin en temel biyokimyasal sebebini, yani sağlıklı bir hücreyi kanser hücresinden ayıran şeyin ne olduğunu bulmuştur ![]() ![]() Otto Warburg'a göre kanserin bir temel sebebi vardır ![]() ![]() normal hücrelerden çok farklı bir biçimde metabolize olmaktadır ![]() ![]() Hiperbarik oksijen terapisi alternatif kanser tedavisi uygulayan kliniklerde kullanılan bir yöntemdir ![]() (fermantasyon) süreciyle metabolize olduğudur ![]() Kanserin metabolizması normal hücre metabolizmasından 8 kat daha fazladır ![]() Yukarıda söylediğimiz her şeyi birleştirirsek ortaya şu tablo çıkıyor: Vücut, kanseri beslemeye çalışırken mütemadiyen kapasitesinin üstünde çalışır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Proteinlerden şeker Bu ziyan sendromuna kaşeksi denir ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi, kanserin şekerle beslendiğini öğrenmişken, onu şekerle beslemek mantıklı geliyor mu size? Yani karbonhidratlardan zengin bir diyet uygulamak? Bugün, kansere karşı uygulanan birçok besin terapisi mevcuttur (işe de yaramaktadırlar) çünkü günün birinde birisi şeker ve kanser arasındaki bağlantıyı görmüştür ![]() ![]() ![]() Peki doktorunuz bu gerçekleri size neden söylemez? Kim bilir? Belki doktorunuz kanseri tedavi edecek kişinin siz değil, kendisi olduğunu düşünmektedir ![]() ![]() ![]() Kanser ve şeker bağlantısından haberdar olanlar ise, dikkate değer terapilerle ortaya çıktılar ![]() ![]() ![]() Bugün, Minnesota Üniversitesi kemoterapi alanında bir "akıllı bomba" üzerinde çalışmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kanser hücresini aç bırakmaya çalışan besin terapileri de vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeker yerine tatlandırıcı kullanmak çözüm değil Şeker yerine tatlandırıcı kullanmayı düşünüyorsanız, başka bir tuzağa düşmüş olursunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() arasında ![]() ![]() Şekerli gıdalar nasıl kansere neden olur? Aslında Nobel Tıp Odülünü alan Alman Otto Warburg yıllar önce (1931) kanser hücrelerinin sağlıklı hücrelerden farklı bir metabolizmasının olduğunu (oksjenli metabolizma yerine oksijensiz metabolizma) ve şekerin kanserli hücreleri beslediğini göstermiştir ![]() Aşırı şekerli gıdalar yemek insülin direncine yani hiperinsülinizme yol açar ![]() ![]() ![]() ![]() Son iki yüzyıldır şeker tüketimi nasıl arttı? İngiltere'de 1815 de 5 kgcıvarında olan kişi başına yıllık çay şekeri tüketimi 1970de 50 kg'ın üzerine çıkmıştır (5) ![]() ![]() Türkiye'deki durum da artık çok farklı değildir ![]() ![]() ![]() Aşağıdaki tedbirlerle kanserlerin en az üçte ikisi önlenebilir; * Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin ![]() * Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin ![]() * Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin ![]() diyetini uygulayın ![]() * Bol taze sebze ve meyve yiyin * Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın ![]() ![]() * Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin ![]() * Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin ![]() * Pastörize sütlerden mümkün olduğunca kaçının ![]() ![]() Mümkünse marda sütü kullanın ![]() ![]() * Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin ![]() * Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin * Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!) * Streslerden uzak durun * İyi uyuyun ![]() * Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum ![]() * D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın ![]() * Yeteri derecede egzersiz yapın * Aşırı alkol kullanmayın * İşlenmiş soya ürünü yemeyin ![]() * Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin ![]() ![]() * Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen olabilirler ![]() * Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin ![]() Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir ![]() * Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın ![]() |
![]() |
![]() |
|