![]() |
A Vitaminin Azıda Çoğuda Zarar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() A Vitaminin Azıda Çoğuda ZararTijen ACARKAN Beta Karoten (Provitamin A) Sebze ve meyvelerden elde edilen beta karoten, vücutta A vitaminine dönüşür ![]() ![]() Süt, süt ürünleri ve yumurta zengin A vitamini kaynaklarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak A vitamininin eksikliği kadar fazlalığı da sorun yaratabilir ![]() A vitaminin öncülü olan beta karoten vücudumuzda ihtiyaç halinde A vitaminine dönüşür bu nedenle daha güvenli bir kaynak olarak kabul edilir ![]() Beta karoten; Bir antioksidandır; serbest radikalleri etkisiz hale getirir ![]() ![]() Cildi ultraviyoleye karşı korur ![]() ![]() Cilt kanserinden korur ![]() Radyasyon tedavisinin yan etkisini azaltır ![]() Sigara dumanı ve hava kirliliğine karşı vücuda siper olur ![]() Hücre koruyucudur ![]() ![]() Bağışıklık sistemine destek sağlar ![]() Beta karoten, havuç, kayısı, kavun, böğürtlen, şeftali, balkabağı, lahana, bezelye, patateste başta olmak üzere tüm sarı, kırmızı ve yeşil renkli meyve ve sebzelerde bulunur ![]() Sigara içenler, hamileler, mide pankreas ve safra kesesi hastalığı olanlar doğal yoldan daha fazla beta karoten almalıdırlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|