![]() |
Kızılcığın Etkisi Kanıtlandı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılcığın Etkisi KanıtlandıMalatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ve Atatürk Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültelerinin işbirliğinde gerçekleştirilen araştırmada, kızılcıktaki C vitamini ve antioksidanın kansere yakalanma riskini azalttığı kanıtlandı ![]() Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr ![]() ![]() Enstitüde koruma altında bulundurulan kızılcık türlerinden 16'sı üzerinde, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ''Araştırma sonunda kızılcıkların antioksidan madde ve C vitamini içeriklerinin birçok meyve türüne göre çok daha yüksek değerlerde olduğu belirlendi ![]() ![]() BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR C vitamini ve antioksidan maddelerin insan sağlığı açısından önemine dikkati çeken Yılmaz, şu bilgiyi verdi: ''Bu maddelerin kızılcıklarda çok yüksek miktarlarda olduğunun tespit edilmesi sonucu, kızılcıkların kansere yakalanma riskini azalttığı ve kızılcığın kansere ve daha bir çok hastalığa karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ortaya koydu ![]() |
![]() |
![]() |
|