Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörekotu, hastalığı, şeker

Şeker Hastalığı Ve Çörekotu

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeker Hastalığı Ve Çörekotu




BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ

ŞEKER HASTALIĞI VE ÇÖREKOTU

Şeker hastalığı; Gençlik şeker hastalığı (Tip-1) ve yaşlılık şeker hastalığı (Tip-2) olarak iki ayrı şekilde görülmektedir Bu güne kadar yapılan bilimsel çalışmalarda gençlik şeker hastalığı için tatmin edici bir sonuca ulaşılamamıştır Ülkemizde 6 milyon şeker hastası olduğu ve her yıl 250000 artış gösterdiği belirtilmektedir

Yaşlılık şeker hastalığında baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk ve iltihaplı hastalıklara yatkınlık görülmektedir Hastalığın ilerlemesi durumunda organ hasarları meydana gelebilmektedir

Alman kanunlarına göre düzenlenen modern tıbbi tedavide Çin tarçını, sarı ve siyah karnıyarık tohumu ve sarı karnıyarık tohum kabuğu kullanılmaktadır Çin tarçınının etkisi doğrudandır, sarı ve siyah karnıyarık tohum ve kabuğunun etkisi ise şişerek şekerlerin kana geçme miktarı ve hızını kontrol etme şeklindedir


Yapılan bilimsel çalışmalarda çörekotunun kandaki şeker miktarının düzenlenmesinde yardımcı olduğu açıklanmıştır Çörekotunun vücuttaki enzim üretiminde ve dengelenmesinde destek olduğu bilinmektedir Şekerin hücrelerde yakılmasında insülin gibi davranan diğer enzimlerin ( Prostaglandin) üretimi çörekotu ile düzenlenerek kandaki şeker miktarı normal seviyeye düşebilmekte ve organlar korunmaktadır

Çin tarçını kabuğu:Öğütülmüş veya dövülmüş 1 çay kaşığı kabuk fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülür Çayı taze hazırlanarak günde 2-3 defa içilebilir

Siyah karnıyarık tohumu,
Sarı karnıyarık tohumu,
Sarı karnıyarık tohum kabuğu:Yemeklerden önce 1 yemek kaşığı tohum bir bardak su ile içilir, daha sonra iki bardak su daha içilir
1-2 yemek kaşığı tohum kabuğu yoğurt veya çorbaya karıştırılarak yenir Şeker seviyesi çok yüke tohum kabuğu tercih edilmelidir

Çörekotu:Günde toplam olarak 15 gr çörekotu yenir Bu miktar 2 veya 3 e bölünerek yemeklerden 30 dakika önce öğütülüp biraz suyla yenir, süt veya yoğurtla yenmemelidir Uygulamaya 8-10 ay devam edilir Öğütülmüş olarak hazır satılan çörekotu alınmamalıdır, çok zararlıdır
Not: Hamilelik döneminde çörekotu yenmemelidir, doğuma bir hafta kala başlanıp emzirme süresince yenirse anne ve çocuk sağlığı açısından faydalıdır



Kaynaklar:
1- Dr Ahmet Toptaş, Alman kanunlarına göre düzenlenip izin verilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, Gonca Yayınevi, İstanbul 2009
2- Dr Ahmet Toptaş, ÇÖREKOTU Tepeden tırnağa şifa deryası, Gonca Yayınevi, İstanbul 2008

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.