![]() |
Şeker Hastalığı Ve Çörekotu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeker Hastalığı Ve ÇörekotuBİTKİLERLE MODERN TEDAVİ ŞEKER HASTALIĞI VE ÇÖREKOTU Şeker hastalığı; Gençlik şeker hastalığı (Tip-1) ve yaşlılık şeker hastalığı (Tip-2) olarak iki ayrı şekilde görülmektedir ![]() ![]() ![]() Yaşlılık şeker hastalığında baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk ve iltihaplı hastalıklara yatkınlık görülmektedir ![]() ![]() Alman kanunlarına göre düzenlenen modern tıbbi tedavide Çin tarçını, sarı ve siyah karnıyarık tohumu ve sarı karnıyarık tohum kabuğu kullanılmaktadır ![]() ![]() Yapılan bilimsel çalışmalarda çörekotunun kandaki şeker miktarının düzenlenmesinde yardımcı olduğu açıklanmıştır ![]() ![]() ![]() Çin tarçını kabuğu:Öğütülmüş veya dövülmüş 1 çay kaşığı kabuk fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülür ![]() ![]() Siyah karnıyarık tohumu, Sarı karnıyarık tohumu, Sarı karnıyarık tohum kabuğu:Yemeklerden önce 1 yemek kaşığı tohum bir bardak su ile içilir, daha sonra iki bardak su daha içilir ![]() 1-2 yemek kaşığı tohum kabuğu yoğurt veya çorbaya karıştırılarak yenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çörekotu:Günde toplam olarak 15 gr çörekotu yenir ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Hamilelik döneminde çörekotu yenmemelidir, doğuma bir hafta kala başlanıp emzirme süresince yenirse anne ve çocuk sağlığı açısından faydalıdır ![]() Kaynaklar: 1- Dr ![]() ![]() 2- Dr ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|