![]() |
Anason Tohumu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anason TohumuBİTKİLERLE MODERN TEDAVİ ANASON TOHUMU ( Anisi fructus) Anason tohumu Alman resmi gazetesinde 6 ![]() ![]() ![]() ![]() Belirtilen kanuna göre anason tohumu doğal bileşiminde kullanılır, herhangi bir madde katılamaz, bileşiminde bulunan bazı maddeler ayrılamaz ![]() ![]() İlaç etkili (Ecza, drog) kısmı: Anason bitkisinin ( Pimpinella anisum C ![]() kurutulmuş tohumları kullanılır ![]() Bileşiminde: Anethol, estragol, anis aldehit, terpineol ve linalool bulunur ![]() Etkisi: Mikrop öldürücüdür, balgamı sulandırarak kolayca atılmasını sağlar ![]() Bazı virüslere ( Uçuk, HSV-1) etkilidir ![]() artırarak hazımsızlıkta yardımcı olur ![]() ![]() ısıtır ![]() ![]() Kullanıldığı yerler: Gaz, şişkinlik hissi gibi hazımsızlık sorunlarında dahilen, soğuk algınlığında dahilen ve haricen kullanılır ![]() Kullanılmaması gereken haller: Anason ve esansına karşı alerjisi olanlar kullanmamalıdır ![]() İstenmeyen ( Yan) etkileri: Ciltte, solunum yollarında ve sindirim sisteminde alerjiye neden olabilir ![]() İlaçlarla uyumsuzluğu: Yok ![]() Kullanım miktarı: Ortalama günlük kullanım miktarı 3 gr kurutulmuş anason tohumudur ![]() Kullanım şekli: Anason tohumu kullanılmadan hemen önce dövülmelidir ![]() çay kaşığı dövülmüş anason tohumu fincana konur, üzerine kaynar su ( 100 ml) kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülerek içilir ![]() hazırlanarak içilebilir ![]() ![]() Hastalıklar bölümünde verilen bilgiler dikkate alınarak uygulanmalıdır ![]() Kaynak: Dr ![]() BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, İstanbul 2009, |
![]() |
![]() |
|