|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
devedikeni, hastaliklari, karaciğer, tohumu |
![]() |
Devedikeni Tohumu Ve Karaciğer Hastaliklari |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Devedikeni Tohumu Ve Karaciğer HastaliklariHepatit, karaciğer zehirlenmeleri, hazımsızlık sorunları, karaciğer yağlanması ve sirozda modern bitkisel tedavi olarak Devedikeni tohumu kullanılmaktadır ![]() DEVEDİKENİ TOHUMU (Cardui mariae fructus) Devedikeni tohumu Alman resmi gazetesinde 13 ![]() ![]() ![]() ![]() Belirtilen kanuna göre devedikeni tohumu doğal bileşiminde kullanılır, herhangi bir madde katılamaz veya bileşimindeki maddelerden bazıları ayrılamaz ![]() ![]() ![]() Diğer isimleri:Akkız, Deve kengeri, Kengel, Kıbbun, Meryemana dikeni, Sütlü kengel, Şevkülmeryem, Uslu kenger ![]() İlaç etkili (Ecza, drog) kısmı: Devedikeni (Silybum marianum L ![]() bitkisinin tüyleri ayrılmış olgun tohumları kullanılır ![]() Bileşiminde flavanol türevleri olan silybinin, silydianin ve silychristin bulunur ![]() ![]() Etkisi: Karaciğere zararlı olan çok sayıda maddeye karşı karaciğeri korur ![]() Kullanıldığı yerler: Kronik hepatit, siroz, karaciğer zehirlenmeleri ( Alkol, ilaç, gıda, çevre), karaciğer yağlanması ve hazımsızlık sorunlarında kullanılır ![]() Kullanılmaması gereken haller: Yok ![]() İstenmeyen (Yan) etkileri: Tohumu kullanılırken yok ![]() yapabilir ![]() İlaçlarla uyumsuzluğu: Yok ![]() Kullanım miktarı: Günlük ortalama kullanım miktarı 12-15 gr tohum ![]() Kullanım şekli: Çayı şöyle hazırlanır: (Mide-barsak ilacı olarak) 1 çay kaşığı öğütülmüş tohum fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 10- 15 dakika demlenir, süzülerek içilir ![]() içilebilir ![]() ![]() tedavisinde kontrollü olması açısından hazır ilaç kullanılması tavsiye edilmektedir ![]() Sağlıklı kişiler de koruyucu olarak kullanabilirler ![]() ALINTIDIR |
![]() |
![]() |
|