![]() |
Funda Arar - Kaldırımlar Sarki Sozleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Funda Arar - Kaldırımlar Sarki SozleriFunda Arar - Kaldırımlar Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında Yürüyorum, arkama bakmadan yürüyorum Yolumun karanlığa karışan noktasında Sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum ![]() Kara gökler kül rengi bulutlarla kapanık; Evlerin bacasini kolluyor yildirimlar ![]() Bu gece yarisinda iki kisi uyanik: Biri benim, biri de uzayan kaldirimlar Icimde damla damla bir korku birikiyor; Saniyorum her sokak basini kesmis devler, Simsiyah camlarini uzerime dikiyor Gozleri cikarilmis bir ama gibi evler Kaldirimlar, istirap cekenlerin annesi Kaldirimlar, icimde yasamis bir insandir ![]() Kaldirimlar, duyulur ses kesilince sesi, Kaldirimlar, icimde uzayan bir lisandir ![]() Bana dusmez can vermek yumusak bir kucakta, Ben bu kaldirimlarin emzirdigi cocugum ![]() Aman sabah olmasin bu karanlik sokakta, Bu karanlik sokakta bitmesin yolculugum Ben gideyim yol gitsin, ben gideyim yol gitsin; Iki yanimdan aksin bir sel gibi fenerler ![]() Tak, tak, ayak sesimi ac kopekler isitsin; Yolumda bir tak olsun zulmetten tas kemerler ![]() Ne isikta gezeyim, ne goze goruneyim; Gunduzler size kalsin, verin karanliklari ![]() Islak bir yorgan gibi iyice buruneyim, Ortun, ustume ortun serin karanliklari ![]() |
![]() |
![]() |
|