![]() |
Arzu Şahin - Amman |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arzu Şahin - AmmanEfendi gönlüm efkarlı amman Bu nasıl bir iş bendeki Göz dumanlı başım karlı amman Bahar değil kış bendeki amman Bir belirsiz derde düştüm amman Hasbihal gördüm görüştüm amman Yoldaş değil puşt bendeki Oysa ne kadar sevmiştim Dertler kul duranı bulmuş amman Kör yoluma tuzak kurmuş Devir azmış zaman durmuş amman Demek herşey boş bendeki amman |
![]() |
![]() |
![]() |
Arzu Şahin - Amman |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arzu Şahin - AmmanARZU ŞAHİN-AYRILIK Bir mendildir ki sallanır Dostun elinde ayrılık Yürüye yürüye bitmez Gurbet yolunda ayrılık Ayrılık sevda yüküdür Bitmez tükenmez öyküdür Bazen içli bir türküdür Ozan dilinde ayrılık Ayrılıgı çeken bilir Gurbet ele çıkan bilir Çizgi çizgi yol yol olur Yarin elinde ayrılık Yollar ömür boyu uzun Sonu gelmez yolum uzun Zeytin gözlü kara kızın Örgülerinde ayrılık Ayrılık sevda yüküdür Bitmez tükenmez öyküdür Bazen içli bir türküdür Ozan dilinde ayrılık Ayrılıgı çeken bilir Gurbet ele çıkan bilir Çizgi çizgi yol yol olur Yarin elinde ayrılık Ucu bucagı belirsiz Bir bahça bu dünya sensiz Alkan ağaçtır meyvesiz Biter dalında ayrılık Ayrılık sevda yüküdür Bitmez tükenmez öyküdür Bazen içli bir türküdür Ozan dilinde ayrılık Ayrılıgı çeken bilir Gurbet ele çıkan bilir Çizgi çizgi yol yol olur Yarin elinde ayrılık |
![]() |
![]() |
![]() |
Arzu Şahin - Amman |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arzu Şahin - AmmanARZU ŞAHİN-BEBEK Merhabalar sefa geldin hoş geldin Başı dertli yüreğinde kor bebek Yolunmu kaybettin nerden şaş geldin Şimdi bir meleksin bekle gör bebek Önce sürünürsün sonra yürürsün Daha yavrucaksın bekle büyürsün İhaneti çok sonradan görürsün Bu alemde insan olmak zor bebek Bakarsın gelmişsin gençlik çağına Bir sevdadır düşer gönül bağına Sakın düşme sen bu aşkın ağına Karnı açtır pişirmeden yer bebek Gün gelir beyazlar o siyah saçın Umut yeşermeden kararır için Zaman gelir sende yüklersin göçün Uçar bedeninden gider ser bebek |
![]() |
![]() |
![]() |
Arzu Şahin - Amman |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arzu Şahin - AmmanArzu Şahin-Bulamadım Ki Fikri arı oldum gönlü gül oldum Gülden anlayanı bulamadım ki Kalbi petek oldum dili bal oldum Dilden anlayanı bulamadım ki Yol aradım yol bilmezler içinde Figan ettim dil bilmezler içinde Ömrüm geçti hal bilmezler içinde Halden anlayanı bulamadım ki Maksudum der ele döktüm derdimi Bulut oldum sele döktüm derdimi Ozan oldum tele döktüm derdimi Telden anlayanı bulamadım ki |
![]() |
![]() |
![]() |
Arzu Şahin - Amman |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arzu Şahin - AmmanArzu Şahin-Ele Doğru Deli gönül, gamdan gama Salar beni demden deme Bir ataş koydu sineme Yakar beni sıra doğru Kimi gün derde arifim Kimi gün serde marifim Sorsan bir çulsuz garibim Gönül sürer sele doğru Garib başa hal getirir Günü ömürden götürür Ne öldürür ne güldürür Gönül beni bana doğru Kar etmiyor nasihatım Gönül saymazsın hatırım Ne deliyim ne akılım Giderim toprağa doğru |
![]() |
![]() |
![]() |
Arzu Şahin - Amman |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arzu Şahin - AmmanArzu Şahin-Eyvah Piro Yarim nedir benim senden Dert üstüne dert çektiğim Merhametin yok mu senin Sızlamazmı hiç yüreğin Felek etmem senin minnet Alacaksan al canımı Kapanmadan varıp aşsam Yare giden yollarımı Eyvah piro dara düştüm Yanar tenim narda benim Eyvah piro zora düştüm Yanar tenim narda benim Ağuymuş sevdan dilberim İçer serimden geçerim Ben kendime yenik düştüm Deva piro biçareyim |
![]() |
![]() |
![]() |
Arzu Şahin - Amman |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arzu Şahin - AmmanArzu Şahin-Gidemem Bilemem nereye sürüldüğümü bekleme Belki kaybolup gidecek bu yürek Karla kaplı yüreğimde Hüzne doğan kırçiçeğim Yandım amman öldüm amman Sararıp soldum amman Kar boran yollar Ardımda sevdan var Seni bırakıp gidemem Ağlama sil akan gözyaşlarını ağlama Birde sen tuz basma gülüm yarama Gitmeler çok zor küçüğüm Yoldaş olur yalnızlığım bana |
![]() |
![]() |
![]() |
Arzu Şahin - Amman |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arzu Şahin - AmmanArzu Şahin-Gözleirem Yine bugün umut ettim Gelmedin yar gelmedin Hep bekledim yıllar boyu Sevmedin yar sevmedin Hiç bekleme deme bana boşu boşuna Nolur yarim atma beni bu eşkin ataşına Gözleirem yar gözleirem yar Hala yollarını Turnalara açtım gizlice Bu naçar hallarımı Yine bugün akşam oldu Ay vuruldu geceye Hallarımız neye varır Döndü bir bilmeceye Hiç bekleme deme bana boşu boşuna Nolur yarim atma beni bu eşkin ataşına Gözleirem yar gözleirem yar Hala yollarını Turnalara açtım gizlice Bu naçar hallarımı |
![]() |
![]() |
![]() |
Arzu Şahin - Amman |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arzu Şahin - AmmanArzu Şahin-Karagül ben sende ülkemi sevdim hüzün dolu yagmurlari mor kanatli turnalari yar yar ben sende rüzgari sevdim alip götüren yillari sakli kalan umutlari yaaar ne yeminler bozdum geceler büyürken sensiz neyeminler bozdum yillar gecerken sensiz ne yeminler bozdum tarifi bile imkansiz senin icin hey kara gül ben sende ugulari sevdim yüregimden gelip gecen sevda yüklü katarlari yar yar ben sende seni sevdim avuclarken yüzünü yahut dokunurken sessiz yaaaar ne yeminler bozdum geceler büyürken sensiz neyeminler bozdum yillar gecerken sensiz ne yeminler bozdum tarifi bile imkansiz senin icin hey kara gül |
![]() |
![]() |
![]() |
Arzu Şahin - Amman |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arzu Şahin - AmmanArzu Şahin-Kirvem Saçların bürünmüş gece sesine Gözlerin karışmış gamın içine Düşmüşsün bir zalim yarin eline Kirvem yaran benden dahada derin Düşmüşsün bir zalim yarin eline Kirvem yaran benden dahada derin Kirvem yaran benden dahada derin Bak dolmuş ağlıyor yine gözlerin Kirvem bu can sana kurban ederim Kirvem yaran benden dahada derin Gardaş bu can sana kurban ederim Kirvem yaran benden dahada derin Ne sevdan anladı ne arkadaşın Bu çıkmaz yollarda bi çare başın Içini taşlara yazdı göz yaşın Kirvem yaran benden dahada derin Içini taşlara yazdı göz yaşın Kirvem yaran benden dahada derin Kirvem yaran benden dahada derin Bak dolmuş ağlıyor yine gözlerin Kirvem bu can sana kurban ederim Kirvem yaran benden dahada derin Gardaş bu can sana kurban ederim Kirvem yaran benden dahada derin Çektiğin çileler aşar çağları Sözündeki efkar yakar dağları Bir ah etsen deler yıkar dağları Kirvem yaran benden dahada derin Bir ah etsen deler yıkar dağları Kirvem yaran benden dahada derin Kirvem yaran benden dahada derin Bak dolmuş ağlıyor yine gözlerin Kirvem bu can sana kurban ederim Kirvem yaran benden dahada derin Gardaş bu can sana kurban ederim Kirvem yaran benden dahada derin |
![]() |
![]() |
![]() |
Arzu Şahin - Amman |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arzu Şahin - AmmanArzu Şahin-Kömür Gözlüm Gittigin Günden beri, yollarina bakarim ![]() Sen salin gel yanima, kan gülleri takarim ![]() Gittigin Günden beri, yollarina bakarim ![]() Sen salin gel yanima, kan gülleri takarim ![]() Kömür Gözlüm, Sende Sevda Ne arar ![]() Sirin sözlüm, Sende Vefa Ne arar ![]() SevmiSim Yar, Yüregim ona yanar ![]() Yüregim ona yanar ![]() Kömür Gözlüm, Sende Sevda Ne arar ![]() Sirin sözlüm, Sende Vefa Ne arar ![]() SevmiSim Yar, Yüregim ona yanar ![]() Yüregim ona yanar ![]() Kapildim gidiyorum, umudum yok yarina ![]() Bende Serini koydum, bu Askin Pazarina ![]() Kapildim gidiyorum, umudum yok yarina ![]() Artik Serini koydum, ben bu Askin yoluna ![]() Kömür Gözlüm, Sende Sevda Ne arar ![]() Sirin sözlüm, Sende Vefa Ne arar ![]() SevmiSim Yar, Yüregim ona yanar ![]() Yüregim ona yanar ![]() Kömür Gözlüm, Sende Sevda Ne arar ![]() Sirin sözlüm, Sende Vefa Ne arar ![]() SevmiSim Yar, Yüregim ona yanar ![]() Yüregim ona yanar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arzu Şahin - Amman |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arzu Şahin - AmmanArzu Şahin-Leyli Yar Sabahın seher vaktinde Efil efil yelmi gelir Çiçekler selama durmuş canım Belliki yar gelir Leyli leyli yarmı gelir Yoksa hayal düşmü gelir Karanfil koydum adını canım Baharla tozar da gelir |
![]() |
![]() |
![]() |
Arzu Şahin - Amman |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arzu Şahin - AmmanArzu Şahin-Mor Koyun Aman mor koyun meler gelir Haydi de mor koyun meler gelir Aman dağları deler gelir Haydi de dağları deler gelir Aman hakikatli yari sev Haydi de hakikatli yari sev Aman uykuyu böler gelir Haydi de uykuyu böler gelir Nesine de aslan yarim nesine Aman ben yandım cilvesine Nesine de küçük yavrum nesine Aman ben yandım işvesine Aman mor koyun neşelerde Haydi de mor koyun neşelerde Aman gül suyu şişelerde Haydi de gül suyu şişelerde Aman eller yarimi almış Haydi de eller yarimi almış Aman ben kaldım köşelerde Haydi de ben kaldım köşelerde |
![]() |
![]() |
![]() |
Arzu Şahin - Amman |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arzu Şahin - AmmanArzu Şahin-Neyleyim Kardaşım eşermiş ağaçlar çiçeğe dönmüş Bülbülü ötmeyen gülü neyleyim Yıkılmış yuvası ocağı sönmüş Baykuşun öttüğü dalı neyleyim Neyleyim gardaşım söyle neyleyim Baykuşun öttüğü dalı neyleyim Hal bilir insana derdim açarım Yiğit köprüsünden korkmaz geçerim Merdin kasesinden zehir içerim Namerdin tasından balı neyleyim Neyleyim gardaşım söyle neyleyim Namerdin tasından balı neyleyim İçim kan ağlıyor yüreğim yasta Derdim çok büyüktür diyemem dosta Ruhum tedirginse bedenim hasta O zaman serveti malı neyleyim Neyleyim gardaşım söyle neyleyim O zaman serveti malı neyleyim? |
![]() |
![]() |
![]() |
Arzu Şahin - Amman |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arzu Şahin - AmmanArzu Şahin-Pirom Yarim nedir benim senden Dert üstüne dert çektiğim Merhametin yok mu senin Sızlamaz mı hiç yüreğin Felek etmem sana minnet Alacaksan al canımı Kapanmadan varıp açsam Dosta giden yollarımı Eyvah pirom dara düştüm Yanar tenim narda benim Eyvah pirom zora düştüm Yanar tenim narda benim Aguymus sevdan dilberim Icer serimden gecerim Ben kendime yenik düştüm Deva pirom biçareyim Felek etmem sana minnet Alacaksan al canımı Kapanmadan varıp açsam Dosta giden yollarımı Eyvah pirom dara düştüm Yanar tenim narda benim Eyvah pirom zora düştüm Yanar tenim narda benim |
![]() |
![]() |
|