![]() |
Truff Tatlısı, Truff Yapılışı Ve Malzemeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Truff Tatlısı, Truff Yapılışı Ve MalzemeleriTruff Tatlısı, Truff Yapılışı ve Malzemeleri ![]() Malzemeler Kek (yaklaşık 250 gr ![]() 1 paket sıvı krema (200 gr ![]() 100 gr ![]() 100 gr ![]() süslemek için; dövülmüş Antep fıstığı Yapılışı Krema tencerede kaynatılır ![]() Daha sonra ocak kapatılır ve içine ufak parçalar halinde kırılmış bitter çikolata ilave edilir ![]() Çikolata karıştırılarak kremanın sıcaklığıyla erimesi sağlanır ![]() Bu karışıma kek, ufalanarak ilave edilip güzelce harmanlanır ![]() Buzdolabında iki saat bekletildikten sonra yağlı kağıt üzerine yuvarlak şekil verilerek dizilir ![]() Şekil verildikten sonra da iki saat buzdolabında bekletilir ![]() Sütlü çikolata (isterseniz yine bitter çikolata kullanabilirsiniz) benmari usulü eritilir ![]() Donmuş truffların üzeri bu çikolata ile kaplanır ve üzerleri dövülmüş Antep fıstığı ile süslenir ![]() Soğuduktan sonra servis yapılır ![]() Arzuya göre truffların içine hindistan cevizi, dövülmüş fındık/ceviz, file badem vs ![]() dışını bunlardan herhangi biri ile kaplayabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|