![]() |
Fırma Baklavası(Afyon) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırma Baklavası(Afyon)Fırma baklavası(afyon) Malzemeler: *2 su bardağı sıvı yağ * 125 gr ![]() *1 su bardağı ılık su *1 tatlı kaşığı toz şeker *1 çay kaşığı karbonat *1 yemek kaşığı tahin *aldığı kadar un Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler: * 2 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı su * Mercimek tanesi kadar limon tuzu veya 2-3 damla limon suyu Yapılışı: Bir tencereye sıvı yağ konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şerbet şu şekilde hazırlanır ![]() Su ile şeker kaynatılır ![]() ![]() ![]() Yapılış Sebebi: Bu tatlı iftar sofralarında önemli bir yer tutar ![]() ![]() Adının Veriliş Sebebi: Tatlılar hurma şeklinde olduğu için bu ad verilmiştir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|