Mısırunu Helvası (Giresun) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısırunu Helvası (Giresun)2 su bardağı fırınlanmış mısır unu 125 gr tereyağı 1 su bardağı çekilmiş fındık Şerbet için: 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su 1 Şerbet için; şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın 2 Mısır ununu tavaya alıp orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun Tereyağını eritip mısır ununa ekleyin ve sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun 2 kaşık fındığı üzerine kullanmak için ayırıp kalanını helvaya ekleyip karıştırın Soğuk şerbeti azar azar ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak yedirin 3 Helvayı yuvarlak bir kalıba alın Servis tabağına ters çevirerek çıkarın Üzerine çekilmiş fındık serpin Çevresini fındıklarla süsleyip ılık olarak servis yapın
|
|
|
|