![]() |
Beyaz Puding |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyaz PudingBeyaz Puding Malzemeler 100 gr tereyağı Yarım su bardağı tozşeker 1 Adet rendelenmiş limon kabuğu Yarım paket kabartma tozu 1 Su bardağı un 50 gr rendelenmiş hindistancevizi 2 Adet yumurta Yarım adet limon suyu 1 Su bardağı krema Hazırlanışı 100 gr tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın ![]() Daha sonra tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğu ile karıştırarak mikserde bembeyaz köpük kıvamı alana dek çırpın ![]() Yarım paket kabartma tozu ile karıştırılmış unu, rendelenmiş hindistan cevizini, ve limon suyunu da köpüğe ekleyip, karıştırın ![]() 1 Litrelik bir puding kalıbını yağlayın ve karışımı bu kalıba dökün ![]() Kalıbın üzerini alüminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatın ![]() Tatlıyı bir buçuk saat benmari usulü pişirin ![]() Daha sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın ![]() Soğuk kremayı pudingin üzerine gezdirerek sürün ![]() İsteğe göre rendelenmiş hindistan cevizi ile süsleyip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|