Turunc Receli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turunc Receligerekli olan malzemeler:
Kabukları rendenin ince tarafı ile tıraşlayabilirsiniz Kabuklar dilimler halinde çıkarılır Bir meyveden 8 adet kabuk çıkıyor![]() Kalın bir iğne yardımıyla kıvrılan kabuklar ipe geçirilir Bu işlem kabukların rulo halinde pişmesi için gerekli yoksa açılıyorlar![]() Acısının çıkması için 3 kez su değiştirilerek haşlanır Bu basamağı atlamamak gerekiyor, acısının çıkması için her seferinde yeniden su kaynatıp haşlanmalı![]() <I>Haşlanan turunç kabuklarının üzerine şeker dökülüp 1 gece bekletilerek sulanması sağlanır Ertesi gün 2 su bardağı su ve limon suyu ilave edilerek pişirilir Reçel pişince ipler kabuklardan çıkarılır Afiyet Olsun |
|
|
|