Etli Lahana Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Lahana SarmasıEtli Lahana Sarması 8 kişilik 15 dakika Tencerede kısık ateşte 30 dakika Lahana (yarım lahana), Su (8–9 su bardağı sıcak su), Domates (2 adet), Kıyma (yarım kg), Soğan (2 adet), Maydanoz (4-5 dal), Pirinç (1 su bardağı), Kuru nane (1 çorba kaşığı), Salça (2 çorba kaşığı), Tereyağı veya sıvıyağ (2 çorba kaşığı, 1 çay bardağı), Tuz, Karabiber Püf Noktası Eğer lahanayı yumuşak ve küçük seçerseniz, tencereye bütün olarak da koyabilirsiniz Lahanalar haşlandıktan sonra soğuk suya koyun Hazırladığınız harcı lahanaların içine damarlarını ezdikten sonra doldurursanız lahanalarınızı daha kolay sarabilirsiniz AdımTencereye lahanayı haşlayabilecek kadar su (yarım tencere sıcak su) koyun Yarım lahananın yapraklarını tek tek ayırın ve kaynar suya ekleyin Lahanalar haşlanırken bolca tuz ilave edebilirsiniz AdımLahanaları, 5 dakika haşladıktan sonra tencereden bir kevgir yardımıyla soğuk suya alın AdımHarcın hazırlığı: 2 adet soğanı çok ince ve küçük bir biçimde doğrayın ve büyükce bir kabın içine alın 1 tatlı kaşığı tuzu soğana ilave ederek bir süre karıştırın Bu şekilde soğanın acısını alabilirsiniz Soğanların üzerine yarım kg kıymayı, 1 su bardağı pirinci ekleyin 2 adet domatesi küçük bir biçimde doğrayın ve kaba koyun 4–5 dal maydanozu ince ince kıyın Maydanoz, 1 çorba kaşığı kuru nane ve 1 tatlı kaşığı karabiberi harca ekleyin Harca yarım su bardağı ılık suyu dökün ve iyice karıştırın AdımBir süre soğuk suda bekleyen lahanaları bir kesme tahtası üzerine alarak lahananın damarlarını ezin Daha sonra hazırladığınız harçtan yeterli miktarda lahanaların içine koyun ve sarın AdımAyrı bir tavada 2 çorba kaşığı salçayı bir bardak suyun içinde eritin Salçayı erittikten sonra tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine her yerine yayılacak şekilde dökün![]() AdımÜzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ya da dilerseniz 1 çay bardağı sıvıyağı koyun ve tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte yarım saat pişirin
|
|
|
|