Sebzeli Piliç Güveci Tarifi -Sebzeli Piliç Güveci Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Piliç Güveci Tarifi -Sebzeli Piliç Güveci YapılışıSebzeli Piliç Güveci Tarifi Malzemeler 600 Gr Kuşbaşı Piliç2 Adet Patates 2 Adet Havuç 2 Adet Domates 3 Adet Sivri Biber 20 Adet Arpacık Soğanı 1 Su Bardağı Bezelye 2 Yemek Kaşığı Margarin Tuz Karabiber Üzeri İçin Beşamel Sos 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Un 2 Su Bardağı Süt Yemeğin Tarifi Margarini eritip önce arpacık soğanlarını sonrada kuşbaşı doğranmış piliç etini ekleyerek kavurun Küçük doğranmış havucu ve sivri biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra kabuğu soyulmuş ve ufak ufak doğranmış domatesi de koyun Sıcak su ekleyip ağzı kapalı olarak pişirin Küçük küçük kesip tavada kızarttığınız patatesleri ve bezelyeyi de ekleyip biraz daha kaynatarak ocaktan tencereyi indirin Porsiyonluk güveçlere koyun Başka bir tencerede margarini eritin Unu ekleyip ağır ateşte karıştırarak kavurun Sütü ilave edip koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin Sosun içine karabiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alıp güveçlerin üzerine yayın Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin![]() ![]() Afiyet Olsun |
|
|
|