![]() |
Badem Soslu Hindi Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Badem Soslu Hindi Tarifi YapılışıBadem Soslu Hindi Tarifi - Badem Soslu Hindi Yapılışı - Banvit Badem Soslu Hindi - Banvit Hindi Tarifleri ![]() İçindekiler: 4 adet Banvit Hindi Bonfile (5x2,5 cm ebatlarında doğranmış) 2 çorba kaşığı tereyağı 7 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan (iri doğranmış) 1 tatlı kaşığı zencefil 3 diş sarmısak (soyulmuş) 200 gr badem (soyulmuş) 1 adet büyük boy etli kırmızı biber (iri doğranmış) 1 çorba kaşığı kimyon 2 çorba kaşığı kişniş 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1/2 çay kaşığı arnavut biberi 1/2 tatlı kaşığı tuz 175 ml su 3 adet yıldız anason 2 çorba kaşığı limon suyu Karabiber (arzu edilen miktarda) Tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, etleri 5 dak ![]() ![]() Soğan, zencefil, sarmısak, 150 gr badem, etli kırmızı biber, kimyon, kişniş, zerdeçal, arnavut biberi ve tuzu pürüzsüz bir salça kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin ![]() Kalan yağı derin bir tava ya da tencerede ısıtıp karışımı ilave edin ve 10-12 dak ![]() ![]() Tencereye etleri, suyu, yıldız anasonu, limon suyunu ve karabiberi katıp, kapağını kapatın ![]() ![]() ![]() Pişirdiğiniz etleri servis tabağına alın ve kalan bademleri etlerin üzerlerine serperek sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|