Merengli Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Merengli Elma Tatlısı Tarifi YapılışıMerengli Elma Tatlısı - Merengli Elma Tatlısı Tarifi Malzemeler : 5 Elma 5 Çorba K Toz Şeker4 Çorba K File Fındık1 Çay K Tarçın1 Tatlı K TereyağıKreması İçin: 2 Su B Süt1 Çorba K Söke Un1 Çorba K Nişasta4 Çorba K Toz Şeker1 Yumurta Sarısı Merengi İçin: 2 Yumurta Akı 1 Çay B Toz ŞekerHazırlanışı Elmaları soyun ve içlerini çıkarın İnce ince dilimleyin Tavaya tereyağını ve elmaları alıp kavurun Şekeri ilave edip biraz daha kavurduktan sonra fındığı ve tarçını döküp karıştırın Kreması için; Sütü, şekeri, nişastayı, unu ve yumurta sarısını koyup kıvamı koyulaşana kadar karıştırın Merengi hazırlarken; yumurta aklarını ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpıp köpürtün Elmalı karışımı küçük fırın kaplarına paylaştırın Üzerlerine krema ve ardından merengi dökün Kaşığın tersini batırıp çıkararak şekil verin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
|
|
|
|