![]() |
Patates Lokmalı Hindi Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patates Lokmalı Hindi Tarifi YapılışıPatates Lokmalı Hindi Tarifi - Patates Lokmalı Hindi Yapılışı - Patates Lokmalı Hindi Nasıl Yapılır - Patates Lokmalı Hindi Malzemeleri ![]() İçindekiler: 1 paket Banvit Hindi Göğüs Kuşbaşı 1 adet soğan (4`e bölünmüş) 300 ml piliç suyu (kaynar) 300 ml krema 1 çorba kaşığı taze tarhun (ince kıyılmış) 125 gr un (elenmiş) 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 250 gr patates (haşlanmış, püre kıvamında ezilmiş) 175 gr tereyağı (soğutulmuş, ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kuru kekik 1 tatlı kaşığı kuru mercanköşk 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Et ve soğanın üzerine piliç suyunu gezdirip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Et suyunu 1/3 oranında azalıncaya kadar, kısık ateşte ve hafifçe karıştırarak ısıtın ![]() ![]() Tarhun serpip, karıştırarak, hafif koyulaşıncaya kadar, birkaç dak ![]() ![]() ![]() ![]() Un ve kabartma tozunu karıştırıp, patatesin üzerine serpin ![]() ![]() Ellerinizi hafifçe unlayın ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 190°C fırında, patates lokmalarının üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|