Hindistan Cevizli Beyaz Peynir Tatlısı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistan Cevizli Beyaz Peynir Tatlısı Tarifi YapılışıHindistan Cevizli Beyaz Peynir Tatlısı - Hindistan Cevizli Beyaz Peynir Tatlısı Tarifi Malzemeler : 4 Yumurta 1 Su B Toz Şeker1 Su B Söke Un2 Çorba K Pirinç Unu1 Çorba K Margarin1 Paket Kabartma Tozu 3 Çorba K Hindistan CeviziYarım Kg Tuzsuz Beyaz Peynir1 Limon Kabuğu Rendesi Şerbeti İçin: 3 Su B Su2,5 Su B Toz Şeker1 Dilim Limon Hazırlanışı Geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırın Üzerine toz şekeri dökün ve beyazlayana kadar çırpın Daha sonra limon kabuğu rendeleyin Tuzsuz peyniri süzgeçte ezin Karışıma peyniri, pirinç ununu, unu, margarini, kabartma tozunu ve hindistan cevizini ilave edip yoğurun![]() Elde ettiğiniz hamuru yağlanmış fırın kabına dökün Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin![]() Şerbeti hazırlarken; suyu, şekeri ve bir dilim limon kabuğunu kaynatın Fırından çıkarılan sıcak keke şerbet soğukken verilmelidir Üzerini de hindistan ceviziyle ya da toz yeşil fıstıkla süsleyebilirsiniz
|
|
|
|