Beşamel Soslu Mantarlı İspanak Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşamel Soslu Mantarlı İspanak Tarifi YapılışıBeşamel Soslu Mantarlı Ispanak Tarifi - Beşamel Soslu Mantarlı Ispanak Yapılışı -Beşamel Soslu Mantarlı Ispanak -Soslu Yemekler İçindekiler 500 gram ıspanak 100 gram mantar 1 adet soğan sıvı yağ Beşamel sos için 1,5 su bardağı süt 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı un 500 gram kaşar peynir Hazırlanışı Ispanaklar iyice yıkanıp temizlenir ![]() Temizlenen ıspanaklar parça parça kaynar suya batırılıp 1 dakika tutulup, çıkarılır Haşlanan ıspanaklar hemen soğuk suya konulur![]() Bir tavada soğanlar ve mantarlar birlikte kavrulur ![]() Un yağ ile kavrulduktan sonra soğuk süt ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir ![]() Tepsinin tabanına ıspanak yaprakları serilir Kavrulmuş mantar ve soğanlar üzerine dökülür![]() En üste beşamel sos konulup rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ![]() Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirilir ![]() ![]() Not: Ispanaklar rengini kaybetmesin diye haşlandıktan sonra soğuk suya batırılıyor ![]() Ispanakları haşladığımız suyun rengi yeşeriyor Büyük ihtimalle vitaminin bir kısmı suya geçiyor Bu nedenle bu suyu atmayıp o gün çorba yapımında kullanabilirsiniz![]() ![]() Afiyet Olsun ![]()
|
|
|
|