Kremalı Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Kadayıf Tatlısı Tarifi YapılışıKremalı Kadayıf Tatlısı Tarifi - Kremalı Kadayıf Tatlısı Yapılışı - Kadayıf Nasıl Yapılır ![]() Malzemeler: 250 gr kadayıf 125 gr margarin 6 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı fındık veya ceviz(ne kadar iri olursa o kadar iyi) Hazırlanması: Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun![]() İçine yağı, şekeri ilave edip sürekli karıştırarak kavurun Pembe hale gelince cevizi veya fındığı ekleyin Ateşten alıp soğutun![]() Kreması İçin: 1kg süt 4 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı mısır nişastası 2 kahve fincanı toz şeker 1 yumurta 1 paket vanilya 1 küçük paket (süt paketinde) krema Hazırlanması: Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın![]() Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin Üzerine muhallebiyi yayın Kalan kadayıfı da serin Üzerini fıstıkla süsleyebilirsiniz![]()
|
|
|
|