Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
amerikan, mutfagi

Amerikan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Mutfagi



Amerikan Mutfagi


Acılı Tavuk ve Pirinç

Malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı soya yağı
4 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kesilmiş kereviz
1/2 su bardağı kesilmiş soğan
1/4 su bardağı taze maydanoz
Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı domates sosu

Yapilisi:

Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın
Etler pişince bir kenara alın
Ayrı bir tavada yağı kızdırıp, un esmerleşene kadar unu kavurun
Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun
İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun
Sıcak pilav üzerinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Mutfagi



Cornflakesli Tavuk
Malzemeler:

3 adet tavuk gögüs (yaklasik 500 - 600 gr)
1 su bardağı süt
1 çaybardağı zeytinyağı
1 tatlıkaşığı tuz
3 avuç ufalanmış cornflakes

Yapilisi:

Yuvarlak bir borcamın içine sütü zeytinyağını ve tuzu karıştırarak dökün
Daha sonra tavukları küp küp doğrayarak bu karışımın içine ilave edin
3 avuç cornflakesi ufalayarak, üzerini kaplayacak sekilde serpin
Fırınınızın ayarını 200 derece turboya getirerek 25 dakika pişirin (eğer fırıninızda turbo ayarı yoksa alt üst ayarda da olabilir fakat güzel kızarması için fırında 10 dakika daha fazla tutmak gerekir)
Sicak olarak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Mutfagi



Köri soslu pilav sebzeli tavuk
Malzemeler:

2 su bardağı Amerikan Pirinci
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı köri sosu
2 adet haşlanmış havuç
1 adet haşlanmış tavuk eti
2 adet soğan
100 gr kuşüzümü
2 çorba kaşığı karanfil
1 şeker kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı soya sosu
Bir tutam maydanoz ve tuz

Yapilisi:

Önce pilavı normal şekilde pişirin ve demlenmeye bırakın
Havuç, soğan ve tavuk etlerini büyük parçalar halinde doğrayın
Servis tabağına alıp üzerini soya sosu ve köri sosu ile süsleyin
Pilav suyunu çekince içine karabiber, kuşüzümü, ve karanfil ekleyip karıştırın Sebzeli tavuğun yanında garnitür olarak servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Mutfagi



Sebze Corbasi
Malzemeler:

Havuç (Doğranmış) 225 gr
Patates (Küp şeklinde doğranmış) 1 adet
Domates (İri, kabuğu soyulmuş ve dörde bölünmüş) 2 adet
Mısır 50 gr
Bezelye 50 gr
Sığır Kemiği Yarım kg
Tuz , Biber
Kuru reyhan 1/4 çay kaşığı
Yabani mercanköşk 1/4 çay kaşığı

Tercihen ilave edilebilecek:
Pancar 50 gr
Lahana 50 gr
Soğan 50 gr
Çalı fasulyesi 50 gr
Taze bezelye 50 gr
Bamya 50 gr


Yapilisi:

Bütün malzemeyi 6 - 8 bardak su ile birlikte geniş bir tencereye koyun Kaynatın, sonra ateşi kısarak hafif ateşte en azından 4 saat pişirin
Kemikleri çıkartarak servis yapın

*Kullandiginiz tencereye göre pisirme süresi degiskendir

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Mutfagi



Balkabagi Turtasi




Malzemeler:


Tart hamuru (Pişmiş) 1 adet

Süt 1 bardak

Su 3 çorba kaşığı

Yumurta (Sarıları ayrılmış) 3 adet

Balkabağı (Pişirilmiş ve püre haline getirilmiş) 350 gr

Jelatin 12 gr

Pudra şekeri 6 kaşık

Toz şeker 12 çorba kaşığı (175 gr)

KremŞanti 1 bardak

Tuz Yarım çay kaşığı

Küçük hindistancevizi (Çekilmiş) Yarım silme çay kaşığı

Tarçın (Çekilmiş) 1 silme çay kaşığı



Yapilisi:


Şekeri, tuzu, hindistancevizini, tarçını, sütü, suyu, yumurta sarılarını ve balkabağını ateşe dayanıklı bir kaseye koyun

Üzerine jelatini serpin

Kaseyi, kaynama kivamina gelmis su dolu bir genis kaba oturtun

Karışımı sık sık karıştırarak yaklaşık 10 -15 dakika veya karışım iyice koyulaşıp jelatin tamamen eriyinceye kadar pişirin

Kaseyi su dolu kaptan alın, sonra kenarları sertleşmeye başlayıncaya kadar soğutun

Ayrı bir kasede, yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra pudra şekerini karıştırın

Çırpılmış bu karışımı kabak karışımının içine katın

Karışımı hazır tart hamurunun içine doldurun ve karışım sertleşinceye kadar dondurun

Üstünü istediğiniz gibi kremşantiye ile süsleyin


*Taze balkabağını pişirmek için, kabuklarını soyun, 5 santimlik parçalar halinde kesin ve tuzlu suda yaklaşık yarım saat haşlayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Mutfagi



Cepli Biftek
Malzemeler:

Kontrfile (Parça et) 1,5 kg
Tereyağı 50 gr
İstiridye 12 adet
Mantar (Doğranmış) 100 gr
Ekmek (Taze, ufakları) 100 gr
Maydanoz (Kıyılmış) 1 silme çorba kaşığı
Limon kabuğu (Rendesi) Yarım limondan
Biber
Tuz
Yumurta (Çırpılmış) 1 adet
Su teresi (Garnitür için)


Yapilisi:

Kontrfilenin yağlarını ayirin Üst tarafı boyunca 4 - 6 küçük cep kesin Tereyağını bir tavada kızdırarak istiridye ile mantarları karıştırarak 5 dakika kadar kavurun
Tavayı ateşten alarak diğer bütün malzemeyi karıştırın (garnitür için kullanılacak suteresinin dışında)
Karışımı kontrfilenin ceplerine taksim edin, ceplerin ağzını dikin
Kontrfileyi bir tepsiye koyarak önceden 190 derece ısıtılmış bir fırında 35 - 40 dakika süreyle kızartın
Kızarma işi bittikten sonra kontrfileyi ısıtılmış bir servis tabağına alın ve ceplerin hizasından keserek suteresiyle süsleyin


*Pisirme süresi,az pismis kivam icindirEğer daha fazla pişmesini istiyorsanız kızartma süresini uzatın

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Mutfagi



Barbekü Sos
Malzemeler:

Ketçap 1 bardak
Su 2 çay kaşığı
Sarmısak tozu 1/4 çay kaşığı
Soğan tozu 1/4 çay kaşığı
Biber 1/4 çay kaşığı
Tuz 1/4 yemek kaşığı
Acıso 1/2 yemek kaşığı


Yapilisi:

Bütün malzemeleri küçük bir tavaya koyun ve orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin
Bu işlemi sos kaynayana kadar sürdürün (5-10 dakika)
Sosu ateşten alin
Üzerini kapayın ve soğumasını bekleyin

*Vakumlu vb kaplarda 1-2 ay saklanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Mutfagi



Banana Split (Muzlu Dondurma)




Malzemeler:


Muz 1 adet

Dondurma (Karışık, çikolatalı, vaniyalı ve çilekli) 3 top

Sos (Çikolata, karamela sosu veya çilek reçeli-şurubu) 3 değişik tür

Krem şanti (Koyu)

Badem (Kıyılmış, veya ceviz)

Kiraz (İri, kırmızı) 1 adet



Yapilisi:


Muzu uzunlamasına ikiye kesin ve derin olmayan,uzunca bir kasenin kenarlarına koyun

Dondurma toplarını muzların ortasına sıralayın

Çikolata sosunu çilekli dondurmanın, karamela sosunu vanilyalı dondurmanın üzerine dökün

Üzerini krem şanti ile kaplayın ve onun üzerine badem veya cevizi serpiştirini en üste de kirazı oturtun



*Bir baska versiyonu da;

Dondurmalarin altina ince dilim kek (pandispanya da olur) konur


Cukulatali dondurma icin,vanilyali kek

Vanilyali dondurma icin,kakaolu kek kullanilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Mutfagi



Chili (Wendy)
Malzemeler:

Biftek 1 kilo
Domates sosu 1 kavanoz
Barbunya 1 kavanoz
Pinto fasulyesi 1 kavanoz
Soğan (Orta boy, çentilmiş) 1 adet
Yeşil chili (ince dilimlenmiş, acı biber de olabilir) 2 adet
Kereviz (İnce doğranmış) 1 sap
Domates (Orta boy, dilimlenmiş) 3 adet
Kumin tozu 2 çay kaşığı
Chili tozu (Biber tozu da olur) 3 çay kaşığı
Karabiber 1 1/2 çay kaşığı
Tuz 2 çay kaşığı
Su 2 bardak


Yapilisi:

Yağı çıkarılmış bifteği bir tavada orta ateşte kahverengileştirin
Çatal ile pişmiş bifteği bezelye büyüklüğünde parçalara ayırın
Büyük bir tencerede biftek ve bütün diğer malzemeleri karıştırın,
düşük ateşte her 15 dakikada bir karıştırarak 2-3 saat boyunca pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Mutfagi



Cole Slaw
Malzemeler:

Lahana Bir baş
Havuç (Orta boy, ince doğranmış) 1 adet
Soğan (Çentilmiş) 2 yemek kaşığı
Şeker (Beyaz) 1/3 bardak
Tuz 1/2 yemek kaşığı
Biber 1/8 yemek kaşığı
Süt 1/4 bardak
Mayonez 1/2 bardak
Tereyağı 1/4 bardak
Sirke (Beyaz) 1,5 yemek kaşığı
Limon suyu 2,5 yemek kaşığı


Yapilisi:

Havuç ve lahanayı pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın(veya robottan gecirin) Şeker, Tuz, Biber, Süt, mayonez, tereyağı, sirke ve limon suyunu büyük bir kasede yumuşayıncaya kadar karıştırın
Bu karışıma havuç, lahana ve soğanı ekleyin, ve iyice karıştırın
Ağzını kapatın ve servisten önce en az iki saat buzdolabında bekletin

* (Kentucky Fried Chicken restoranının salatasına çok benzer)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.