![]() |
Amerikan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfagiAmerikan Mutfagi Acılı Tavuk ve Pirinç Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış pirinç 2 çorba kaşığı soya yağı 4 adet tavuk göğsü 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı kesilmiş kereviz 1/2 su bardağı kesilmiş soğan 1/4 su bardağı taze maydanoz Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) 1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber 1 su bardağı domates sosu Yapilisi: Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın ![]() Etler pişince bir kenara alın ![]() Ayrı bir tavada yağı kızdırıp, un esmerleşene kadar unu kavurun ![]() Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun ![]() İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun ![]() Sıcak pilav üzerinde servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfagiCornflakesli Tavuk Malzemeler: 3 adet tavuk gögüs (yaklasik 500 - 600 gr) 1 su bardağı süt 1 çaybardağı zeytinyağı 1 tatlıkaşığı tuz 3 avuç ufalanmış cornflakes Yapilisi: Yuvarlak bir borcamın içine sütü zeytinyağını ve tuzu karıştırarak dökün ![]() Daha sonra tavukları küp küp doğrayarak bu karışımın içine ilave edin ![]() 3 avuç cornflakesi ufalayarak, üzerini kaplayacak sekilde serpin ![]() Fırınınızın ayarını 200 derece turboya getirerek 25 dakika pişirin ![]() ![]() Sicak olarak servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfagiKöri soslu pilav sebzeli tavuk Malzemeler: 2 su bardağı Amerikan Pirinci 2 su bardağı su 2 yemek kaşığı köri sosu 2 adet haşlanmış havuç 1 adet haşlanmış tavuk eti 2 adet soğan 100 gr ![]() 2 çorba kaşığı karanfil 1 şeker kaşığı karabiber 3 yemek kaşığı soya sosu Bir tutam maydanoz ve tuz Yapilisi: Önce pilavı normal şekilde pişirin ve demlenmeye bırakın ![]() Havuç, soğan ve tavuk etlerini büyük parçalar halinde doğrayın ![]() Servis tabağına alıp üzerini soya sosu ve köri sosu ile süsleyin ![]() Pilav suyunu çekince içine karabiber, kuşüzümü, ve karanfil ekleyip karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfagiSebze Corbasi Malzemeler: Havuç (Doğranmış) 225 gr ![]() Patates (Küp şeklinde doğranmış) 1 adet Domates (İri, kabuğu soyulmuş ve dörde bölünmüş) 2 adet Mısır 50 gr ![]() Bezelye 50 gr ![]() Sığır Kemiği Yarım kg ![]() Tuz , Biber Kuru reyhan 1/4 çay kaşığı Yabani mercanköşk 1/4 çay kaşığı Tercihen ilave edilebilecek: Pancar 50 gr ![]() Lahana 50 gr ![]() Soğan 50 gr ![]() Çalı fasulyesi 50 gr ![]() Taze bezelye 50 gr ![]() Bamya 50 gr ![]() Yapilisi: Bütün malzemeyi 6 - 8 bardak su ile birlikte geniş bir tencereye koyun ![]() ![]() Kemikleri çıkartarak servis yapın ![]() *Kullandiginiz tencereye göre pisirme süresi degiskendir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfagiBalkabagi Turtasi Malzemeler: Tart hamuru (Pişmiş) 1 adet Süt 1 bardak Su 3 çorba kaşığı Yumurta (Sarıları ayrılmış) 3 adet Balkabağı (Pişirilmiş ve püre haline getirilmiş) 350 gr ![]() Jelatin 12 gr ![]() Pudra şekeri 6 kaşık Toz şeker 12 çorba kaşığı (175 gr ![]() KremŞanti 1 bardak Tuz Yarım çay kaşığı Küçük hindistancevizi (Çekilmiş) Yarım silme çay kaşığı Tarçın (Çekilmiş) 1 silme çay kaşığı Yapilisi: Şekeri, tuzu, hindistancevizini, tarçını, sütü, suyu, yumurta sarılarını ve balkabağını ateşe dayanıklı bir kaseye koyun ![]() Üzerine jelatini serpin ![]() Kaseyi, kaynama kivamina gelmis su dolu bir genis kaba oturtun ![]() Karışımı sık sık karıştırarak yaklaşık 10 -15 dakika veya karışım iyice koyulaşıp jelatin tamamen eriyinceye kadar pişirin ![]() Kaseyi su dolu kaptan alın, sonra kenarları sertleşmeye başlayıncaya kadar soğutun ![]() Ayrı bir kasede, yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra pudra şekerini karıştırın ![]() Çırpılmış bu karışımı kabak karışımının içine katın ![]() Karışımı hazır tart hamurunun içine doldurun ve karışım sertleşinceye kadar dondurun ![]() Üstünü istediğiniz gibi kremşantiye ile süsleyin ![]() *Taze balkabağını pişirmek için, kabuklarını soyun, 5 santimlik parçalar halinde kesin ve tuzlu suda yaklaşık yarım saat haşlayın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfagiCepli Biftek Malzemeler: Kontrfile (Parça et) 1,5 kg Tereyağı 50 gr ![]() İstiridye 12 adet Mantar (Doğranmış) 100 gr ![]() Ekmek (Taze, ufakları) 100 gr ![]() Maydanoz (Kıyılmış) 1 silme çorba kaşığı Limon kabuğu (Rendesi) Yarım limondan Biber Tuz Yumurta (Çırpılmış) 1 adet Su teresi (Garnitür için) Yapilisi: Kontrfilenin yağlarını ayirin ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alarak diğer bütün malzemeyi karıştırın (garnitür için kullanılacak suteresinin dışında) ![]() Karışımı kontrfilenin ceplerine taksim edin, ceplerin ağzını dikin ![]() Kontrfileyi bir tepsiye koyarak önceden 190 derece ısıtılmış bir fırında 35 - 40 dakika süreyle kızartın ![]() Kızarma işi bittikten sonra kontrfileyi ısıtılmış bir servis tabağına alın ve ceplerin hizasından keserek suteresiyle süsleyin ![]() *Pisirme süresi,az pismis kivam icindir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfagiBarbekü Sos Malzemeler: Ketçap 1 bardak Su 2 çay kaşığı Sarmısak tozu 1/4 çay kaşığı Soğan tozu 1/4 çay kaşığı Biber 1/4 çay kaşığı Tuz 1/4 yemek kaşığı Acıso 1/2 yemek kaşığı Yapilisi: Bütün malzemeleri küçük bir tavaya koyun ve orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin ![]() Bu işlemi sos kaynayana kadar sürdürün ![]() Sosu ateşten alin ![]() Üzerini kapayın ve soğumasını bekleyin ![]() *Vakumlu vb ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfagiBanana Split (Muzlu Dondurma) Malzemeler: Muz 1 adet Dondurma (Karışık, çikolatalı, vaniyalı ve çilekli) 3 top Sos (Çikolata, karamela sosu veya çilek reçeli-şurubu) 3 değişik tür Krem şanti (Koyu) Badem (Kıyılmış, veya ceviz) Kiraz (İri, kırmızı) 1 adet Yapilisi: Muzu uzunlamasına ikiye kesin ve derin olmayan,uzunca bir kasenin kenarlarına koyun ![]() Dondurma toplarını muzların ortasına sıralayın ![]() Çikolata sosunu çilekli dondurmanın, karamela sosunu vanilyalı dondurmanın üzerine dökün ![]() Üzerini krem şanti ile kaplayın ve onun üzerine badem veya cevizi serpiştirini en üste de kirazı oturtun ![]() *Bir baska versiyonu da; Dondurmalarin altina ince dilim kek (pandispanya da olur) konur ![]() Cukulatali dondurma icin,vanilyali kek Vanilyali dondurma icin,kakaolu kek kullanilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfagiChili (Wendy) Malzemeler: Biftek 1 kilo Domates sosu 1 kavanoz Barbunya 1 kavanoz Pinto fasulyesi 1 kavanoz Soğan (Orta boy, çentilmiş) 1 adet Yeşil chili (ince dilimlenmiş, acı biber de olabilir) 2 adet Kereviz (İnce doğranmış) 1 sap Domates (Orta boy, dilimlenmiş) 3 adet Kumin tozu 2 çay kaşığı Chili tozu (Biber tozu da olur) 3 çay kaşığı Karabiber 1 1/2 çay kaşığı Tuz 2 çay kaşığı Su 2 bardak Yapilisi: Yağı çıkarılmış bifteği bir tavada orta ateşte kahverengileştirin Çatal ile pişmiş bifteği bezelye büyüklüğünde parçalara ayırın Büyük bir tencerede biftek ve bütün diğer malzemeleri karıştırın, düşük ateşte her 15 dakikada bir karıştırarak 2-3 saat boyunca pişirin |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan MutfagiCole Slaw Malzemeler: Lahana Bir baş Havuç (Orta boy, ince doğranmış) 1 adet Soğan (Çentilmiş) 2 yemek kaşığı Şeker (Beyaz) 1/3 bardak Tuz 1/2 yemek kaşığı Biber 1/8 yemek kaşığı Süt 1/4 bardak Mayonez 1/2 bardak Tereyağı 1/4 bardak Sirke (Beyaz) 1,5 yemek kaşığı Limon suyu 2,5 yemek kaşığı Yapilisi: Havuç ve lahanayı pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın(veya robottan gecirin) ![]() ![]() Bu karışıma havuç, lahana ve soğanı ekleyin, ve iyice karıştırın ![]() Ağzını kapatın ve servisten önce en az iki saat buzdolabında bekletin ![]() * (Kentucky Fried Chicken restoranının salatasına çok benzer) |
![]() |
![]() |
|