Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ankara, tarifi, tavası, yapılışı

Ankara Tavası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ankara Tavası Tarifi Yapılışı



Ankara Tavası (Ankara) Tarifi

Malzemeler:
350 gram kuşbaşı et,
2 adet orta boy domates,
2 adet yeşil sivribiber,
1 adet kuru soğan,
1 kâse arpa şehriye,
1 çorba kaşığı domates salçası,
sıvıyağ
yeterince tuz

Hazırlanışı:
Uygun bir tavada kuşbaşı etler yağ ile sote edilir İçine ince ince doğranan soğanlar ilave edilir Etle birlikte yeterince sote edildikten sonra salçası konur, suyu ilave edilir ve pişmeye bırakılır Bu arada başka bir tencerede şehriyeler pirinç pilavı gibi kavrulur Şehriyeler kavrulunca diğer tencerede kaynayan etlerin suyu konur Pilav pişmeye yakın suyu alınan etler de ilave edilir Biber ve domatesler iri şekilde doğrandıktan sonra yağda sote edilir Pişen etler servis tabağına alınır, domates ve biber eklenerek servise sunulur


Ankara Tava

1 kg koyun incik
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
3 su bardağı su
Tuz
Pilav için:
3 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber

Soğan ince kıyılır, tereyağında pembeleşince, incikler atılır Birkaç kez çevrilir, su eklenir, tencerenin kapağı kapatılır En az 1 saat haşlanır Diğer tencereye pilav için tereyağı konur İnce kıyılmış soğan atılır, pembeleştirilir Üzerine ılık suda 1 saat beklemiş pirinç atılır 5 dakika kadar kavurduktan sonra kuş üzümü eklenir, 1-2 dakika daha kavrulur Tuz, karabiber ve et suyu eklenir Tencerenin kapağı kapatılır Orta ateşte 15 dakika piştikten sonra, ateş kısılır, 15 dakika daha pişirilir Yarım saat demlendirilir Sonra fırın kabına pilav konur, üzerine incikler yerleştirilir 200 derece, sıcak fırında 15-20 dakika pişirilir



Ankara Tavası

Malzemesi
1 kg kuzu eti (kol, but, ya da böbrek yatağı)
1 çorba kaşığı yağ
2 adet soğan
2 bardak süzme yoğurt
1 bardak un
2 yumurta
Tuz
Tane karabiber

Yağı kızdırıp, birer kişilik parçalara bölünmüş kuzu etlerinin her iki tarafını 3-4 dakika kızartın Et dilimlerinin üstünü örtecek kadar sıcak su koyun Tuzunu attıktan sonra ayıklanmış 1-2 baş soğanı ilave edin ve ağır ateşte bir saat kadar pişirin Etler pişince, süzerek çıkartın ve bir tepsiye dizin Kalan suyu bir başka kaba alın
Unla yoğurdu birlikte iyice ezip, sıcak et suyunu karıştırarak ekleyin 5-10 dakika kadar karıştırmaya devam ederek pişirin Ateşten alın ve ılımaya bırakın; yumurtaların sarılarını karıştırarak yedirin
Hazırladığınız karışımı, tepsiye dizilmiş olan etlerin üzerine dökün ve 5-10 dakika kadar fırında kızartın Ayrıca pişirilerek dinlendirilmiş pilavla birlikte servis yapın

Ankara Tavası

1 kg kuzu kol
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı pirinç
6 su bardağı kemik suyu
Tuz ve karabiber

Kuzu eti küçük parçalara ayrılır Pirinç tuzlu suda bekletilir, sonra yıkanır Et tereyağında renk alana dek çevrilir Üzerine ince kıyılmış sivri biber ve soğan katılır Soğan solana kadar birlikte kavrulur Tuz ve karabiber serpilir Etler uygun büyüklükte fırın tepsisine tek sıra ve yan yana dizilir Üzerine pirinç yerleştirilir En son kemik suyu eklenir Tepsinin ağzı sıkıca aliminyum folyoyla sarılır Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir


Ankara Tava

MALZEMELER
5 adet kuzu incik eti,
400 gr baldo pirinç,
1 paket margarin,
50 gr dolmalık fıstık,
100 gr kuş üzümü,
3 adet orta boy domates,
5 adet yeşilbiber,
2 adet kuru soğan,
2 adet defneyaprağı,
2 adet havuç,
bir miktar tarçın,
bir miktar karabiber,
bir miktar tuz,
bir miktar ince kıyılmış maydanoz,
bir miktar ince kıyılmış dereotu,
kürdan

YAPILIŞI
Derin bir tencereye etler, havuç, kuru soğan ve defneyaprağı konup üzerleri kapanacak kadar su ilave edildikten sonra bir arada kaynatılır Arada sırada üzerinin köpüğü kevgirle alınarak etlerin iyice yumuşayana kadar pişmesi sağlanır Pişen etler kevgir yardımıyla sudan alınır, sebzeler bir süre daha pişmeye bırakılır Bu sırada pirinçler ılık su konmuş bir kaba konarak ıslatılır Kuş üzümleri de yıkanıp başka bir kapta aynı şekilde ılık suyla ıslatılır Margarin derin bir tencereye konup eritilir Eriyen yağa önce dolmalık fıstıklar konup, fıstıkların rengi sararıncaya kadar kavrulur Sudaki pirinç iyice yıkanıp süzdürüldükten sonra kavrulan fıstıkların içine katılır Fıstık ve pirinç birlikte bir süre kavrulur Kuş üzümleri de yıkanıp süzüldükten sonra pirinçlere eklenir ve bir süre daha kavrulur Tarçın, karabiber ve tuz da ilave edildikten sonra sebzelerin kaynatıldığı sebzeli su pirinçlerin üzerini kapatacak şekilde dökülüp tencerenin kapağı kapatılır Suyunu çekene kadar pişirilen pilav kapağı açılmadan bir süre demlenmeye bırakılır Bu arada domates ve biberler hazırlanır Demlenen pilavın yarısı bir fırın tepsisine yayılır Pişen etler sırasıyla tepsiye dizilir Kalan pilav da etlerin üzerini kapatacak şekilde tepsiye dökülür Halka halka kesilmiş domatesler ve ince, uzun doğranmış biberler de kürdan yardımıyla etlerin üzerine tutturulup 180 dereceye ayarlanmış fırında domates ve biberler pişene kadar pişirilir Piştikten sonra, sıcak olarak, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu serpilerek servis yapılır


ANKARA TAVASI

MALZEMESİ:
2 kg yağlı kuzu eti
2 su bardağı pirinç,
tuz

Eti yumruk büyüklüğünde parçalara ayırın Biraz tuz ilave edilip kavurun ve üzerine su koyup kısık ateşte pişirin Pişirdiğiniz etin suyuna, tuzlu suda bekletilmiş ve yıkanmış pirinci koyup pişirin Pilavın üzerine etleri yerleştirip fırına sürün Etler kızarınca fırından alın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.