İtalyan Usulü Balık Haşlama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Usulü Balık Haşlamaİtalyan usulü balık haşlama Malzemeler 1kg balık(kefal izmarit kırlangıç) 25adet iç midye 2adet domates 1adet havuç 1demet maydanoz 1adet limon ½ demet kereviz yaprağı 2diş sarımsak 1kaşık salça 1fincan zeytinyağı 1fincan kırmızı şarap 6bardak su tuz kırmızı biber Yemek Tarifi Balıkları temizleyip dilimleyin ve bir tencereye koyun Üzerine doğranmış sebzeleri ve 6bardak suyu ilave edip kaynatmaya başlayın Tuzunu ayarlayın maydanoz serpin kapağını kapatıp 1saat kaynatın Ayrı bir kapta zeytinyağını kızdırın sarımsak salça ve kırmızı biberi kavurup şarabı katın 2dk kaynasın Bu karışımı ocaktan alıp domatesleri ekleyin ve tekrar ocağa koyup domatesler eriyene kadar kaynatmaya devam edin Bu karışımı midyeleri ve kıyılmış maydanozu tencereye katıp; iç midyeler de pişene kadar kaynatmaya devam edin ve ocaktan alın Limon sıkarak servise sunun
|
|
|
|