![]() |
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Perde Pilavı Tarifi YapılışıPerde Pilavı Tarifi - Perde Pilavı Yapılışı - Perde Pilavı Malzemeleri Malzemeler Pilavı için: 1 kase pirinç 2 yemek kaşığı margarin 2 kase tavuk suyu 2 adet tavuk budu kuş üzümü karabiber, tuz Hamuru için: 2 adet yumurta 4 yemek kaşığı yoğurt 100gr margarin 1 paket kabartma tozu tuz aldığı kadar un Hazırlanışı Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım ![]() ![]() Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurun yapımı: tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin ![]() ![]() Not: Perde pilavının görünüşünü güzelleştirmek için hamuru sermeden önce kabın tabanına badem sıraladım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Perde Pilavı Tarifi Yapılışıperde pilavı nasıl yapılır - perde pilavının hamuru nasıl hazırlanır - tavuklu perde pilavı ![]() Malzemeler Pilav için; * 2 Su Bardağı Pirinç * 3 Su Bardağı Su (2 bardak su-1 bardak tavuk suyu şeklinde) * 1 Adet Tavuk Göğüs Eti * 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ * 1/2 Su Bardağı (soyulmuş) Badem * 1 Çay Bardağı Kuş Üzümü * 1 Çay Kaşığı Tarçın * 1 Çay Kaşığı Yenibahar * 1 Yemek Kaşığı Tereyağ * Tuz, Karabiber Hamuru için; * 2 Su Bardağı Un * 1/2 Su Bardağı Su * 1 Adet Yumurta * 1 Yemek Kaşığı Tereyağ Yapılışı * Öncelikle bademleri ve kuş üzümünü ayrı ayrı kaselerde kaynar su ile ıslatın ![]() ![]() ![]() * Kuş üzümünü de 10-15 dk ![]() ![]() * Tavuk etini, biraz tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın ![]() ![]() * Pirinci, dereotlu mantarlı pilav tarifindeki gibi ıslatın ![]() ![]() * 1 Çay bardağı sıvı yağ yada zeytinyağ ile bademleri hafif sararıncaya kadar kavurun ve pirinçleri ekleyin, 4-5 dk ![]() ![]() * Pirinçler kavrulunca, tavuk etini, kuş üzümünü, ve baharatları (tarçın, yenibahar, tuz, karabiber) ekleyin, biraz karıştırın ![]() * 2 Su bardağı kaynar su, 1 su bardağı tavuk suyu ekleyin, 3 dk ![]() ![]() ![]() ![]() * Pilavınız demlenirken, hamuru hazırlayın, yarım saat kadar dinlendirin ![]() ![]() ![]() * 180 derecede ısıtılmış fırında, hamur turuncu renk olana kadar kızartın, sıcak servis edin ![]() Pilavınızı gün içinde hazırlayıp, hamurun içine doldurup, pişireceğiniz saate kadar buzdolabında saklayabilir, yemekten kısa bir süre önce pişirebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|