Fırında Sebzeli Karides Güveç Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sebzeli Karides Güveç Tarifi YapılışıFırında Sebzeli Karides Güveç Tarifi - Fırında Sebzeli Karides Güveç Yapılışı Malzemeler Haşlama için: 500 gr orta boy taze karides(23-25 adet) 1 kaşık sirke Soğan kabuğu Yarım tatlı kaşığı tuz ![]() Güveç için: 3-4 orta boy domates 2 adet sivri biber 5-6diş sarımsak ½ çay bardağı zeytinyağı ½ çay bardağı ılıksu Pul biber Tuz Hazırlanışı Karidesleri yıkıyoruz,üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde su ekleyip tenceye alıyoruz,tuz sirke ,soğan kabuklarını ekliyoruz 20-30dk önce harlı sonra yavaş ateşte haşlıyoruz![]() Haşlama devam ederken,domateslerin kabuklarını soyuyoruz Küp küp doğruyoruz,biberlerin içlerini çıkarıp,sarımsakla birlikte ince şekilde kıyıyoruz![]() Karideslerin önce kafaları ardından kuyrukları enson vücutlarından kabukları temizleniyor(evde bu iş eşime ait)) Tüm temizlediğimiz karidesler, sebzeler, tuz , pul biber ve zeytinyağı ile güveç kabında harmanlıyoruz En son ılık suyumuzu ekliyoruz![]() Fırında 40-50 dk pişiriyoruz (180-200 derecede)Not:Bu yemeği balık menünüzde arasıcak olarak ikram edebilirsiniz ![]() Sirke haşlama esnasındada kokuyu alacaktır ![]() Fırından çıkarmadan 10 dk önce rende kaşar ilave edebilirsiniz ![]() Güveç sebzesi olarak 4 e bölünmüş küçük taze mantarlar veya ince doğranmış büyük mantar ilave ederseniz,su eklemeyin,zira mantar su salacaktır
|
|
|
|