Kalkan Tava Tarifi - Kalkan Tava Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalkan Tava Tarifi - Kalkan Tava YapılışıKalkan Tava Tarifi - Kalkan Tava Yapılışı Malzemeler : Yarım çay bardağı limon suyu Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay kaşığı karabiber 1 5 su bardağı ayçiçek yağı1 su bardağı un 1 5 kg kalkan balığı, dilimlenmişTuz 5 kişilik Yapılışı : Kalkanları 3 er santimlik şeritler halinde dilimleyip karabiber, limon suyu ve zeytinyağında dinlendirin ![]() Marine edilmiş kalkan balıklarını unlayın, fazla unlarını silkeleyin Geniş bir tavada yağı kızdırın ve balıkların her iki tarafını alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın Balıkları bir mutfak kağıdının üzerine koyup fazla yağını alın Limon dilimleri ile servis yapın Kalkanları terbiye etmeden de pişirebilirsiniz![]() AFIYET OLSUN! |
|
|
|