Lavaşlı Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lavaşlı Beyti Kebabı Tarifi Yapılışıbeyti kebabı tarifi - kebap tarifi - kebap nasıl yapılır ![]() Malzemeler: 4-5 adet lavaş ekmeği veya büyük boy tortilla 1 adet yumurta İç malzemesi: 500-600 gr kıyma 1 büyük soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı sıvı yağ Deniz tuzu Karabiber Salçalı sos için: 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1-2 yemek kaşığı domates salçası Deniz tuzu Kaynar su Servis Yaparken: Süzme yoğurt Közlenmiş domates ve sivri biber Hazırlanışı: 2 yemek kaşığı sıvı yağda, çok ince kesilmiş soğanı 1-2 dakika kavurun Kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp-çekene kadar biraz daha kavurun En son salçayı da ilave edip, salçanın kokusu gidene kadar tekrar hepsini kavurun Tuzunu ve karabiberini ekleyip, soğumaya bırakın![]() Lavaş ekmeklerini tezgaha dizin 1 adet yumurtayı çırpıp, fırça ile lavaşların üzerine sürün (bu işlemi kıymanın lavaşlara yapışması için yapıyoruz)![]() Hazırladığınız kıymalı harcı lavaşlara eşit miktarda sürün (ince bir tabaka halinde) Sonra hepsini rulo yapıp, 2 parmak eninde verev olarak kesin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin![]() 350F - 180C fırında 10-15 dakika kadar (lavaşları fazla kurutmadan) fırınlayın ![]() Beytiler pişerken, mangalda ya da çok az zeytinyağı ilavesi ile teflon tavada, biberlerinizi ve ikiye bölünmüş domateslerinizi közleyin ![]() Bu arada, küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağı, 1-2 yemek kaşığı domates salçasını biraz kavurun Çok az kaynar su ilavesi ile sosu istediğiniz kıvama getirin![]() Servis tabağının ortasına süzme yoğurdu koyun, kenarlarına beytileri ve közlenmiş sebzeleri dizin, beytilerin üzerine salçalı sosu dökerek, sıcak servis yapın
|
|
|
|