![]() |
Kuzu Etli Nisuaz Salata Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Etli Nisuaz Salata TarifiKuzu Etli Nisuaz Salata (Fransa) 1 kg kuzu eti (tercihen sırttan, bütün yağları alınmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 500 g küçük taze patates (kazınmış) 250 g taze fasulye (ayıklanmış) 1 küçük hıyar 3 domates (dilimlenmiş) 1 yeşil salata (yıkanıp kurulanmış) 3 ançüez filetosu (yıkanıp, kurulandıktan sonra, doğranmış) 6 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılıp, her biri 2'ye kesilmiş) Taze otlu sirke sosu: 2 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı) 1/4 tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 çorba kaşığı fesleğen (kıyılmış) 1/4 çorba kaşığı kekik Önce fırınınızı 230 °C'a ısıtın ![]() ![]() Bu arada patatesleri kaynar suda 20 - 25 dakika haşlayıp, bir süzgeçte süzerek, soğumaya bırakın ![]() ![]() Kabı fırından alıp, bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() Sirke sosunu hazırlamak için sarımsaklar, hardal ve tuzu bir kâsede karıştırıp, limon suyu ve zeytinyağını bir çatalla çırparak katın ![]() ![]() Kuzu etini 7,5 eni boyunda, 1 cm eninde şeritler halinde kesin ![]() ![]() ![]() Bir başka salata kâsesine yeşil salata yapraklarını dö-şeyip, üstlerine kuzu etli nisuaz salatayı boşaltın ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında maydanozlu - peynirli - sarımsaklı kızarmış ekmeklerle ![]() |
![]() |
![]() |
|