![]() |
Çanak Kebabı Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çanak Kebabı Tarifi Yapılışıçanak kebabı nasıl yapılır - güveçte kuzu kebabı - kuzu kebabı nasıl yapılır Malzemeler: 1000 gram kuzu eti 100 gram tereyağı ya da margarin (5 çorba kaşığı) 2 adet kırmızı biber 600 gram sarı patates (5 büyük) 3 demet dereotu 300 gram kuru soğan (3 büyük) 1,5 kahve fincanı su 3 demet taze soğan Tuz Karabiber 3 demet taze sarmısak 1 büyük yağ kâğıdı 300 gram domates ( 2 büyük) ya da 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası Tarifi: Büyük ve yayvanca bir güvece; sırasiyle kemikli olarak yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış 1000 gram kuzu eti, halkalara doğranmış 3 büyük baş soğan, yarımşar parmak uzunluğunda kesilmiş 3'er demet taze soğan ve sarmısak, soyulmuş ve dörde bölünmüş küçükcelerinden 600 gram sarı patates, küçük parçalara doğranmış 2 büyük domates ya da yarım kahve fincanı su içinde eritilmiş yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası, 2 kırmızı biber, 2 silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin, kıyılmış 3 demet dereotu, 1 çorba kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı karabiber ile bir buçuk kahve fincanı da su ilâve ettikten sonra, üstüne; güveci iyice kaplıyabilecek büyüklükte 1 yağ kâğıdı örtmeli, kâğıdın üstüne de güvecin kapağını sıkıca kapatmalıdır Güvecin istiflenmesi sona erince; bunu orta kuvvetteki fırına sürerek, etler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar iki - iki buçuk saat arasında pişirmeli ve güveci bir tabağa oturtmak suretiyle servis yapmalıdır alıntı |
![]() |
![]() |
|