![]() |
Manisa Kebabı Tarifi - Manisa Kebabı Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Manisa Kebabı Tarifi - Manisa Kebabı YapılışıManisa Kebabı Tarifi - Manisa Kebabı Yapılışı - Manisa Kebabı Malzemeleri MALZEMELER: KEBAP İÇİN: -750 gr ![]() -3 kaşık sıvı yağ -2 soğan, 2 biber, 2 domates (veya yarım kaşık salça) -1 paket yemeklik mantar (200 gr ![]() -Tuz-karabiber KREP HAMURU İÇİN: -3 yumurta -1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ilave un -2 su bardağı süt -1 kahve kaşığı tuz -1 çorba kaşığı erimiş yağ YAPILIŞI: 1- Düdüklü tencereye et, ince doğranmış soğan, biber, domates, tuz, karabiber, yıkanıp 2- 3 parçaya bölünmüş mantar konup karıştırılır ![]() 2- Kapak kapatılıp ocağa konur ![]() ![]() ![]() 3- KREP YAPILIŞI: Bir kapta yumurtalar, tuz, erimiş yağ ve un, azar azar süt konup ezilir ![]() ![]() 4- Küçük bir tava yağlanır ![]() ![]() 5- Pişen krepler tavadan alınıp yarısına 1 kaşık mantarlı kebap konur ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|