Dereotlu Portakal Havuç Salatası Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dereotlu Portakal Havuç Salatası Tarifi YapılışıDereotlu Portakal Havuç Salatası Tarifi - Dereotlu Portakal Havuç Salatası Yapılışı - Dereotlu Portakal Havuç Salatası Nasıl Yapılır - Dereotlu Portakal Havuç Salatası Malzemeleri 1 iri sulu portakal 600 g havuç (ince rendelenmiş) 1 çorba kaşığı sirke 1/2 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış) 1/2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 2 çorba kaşığı dereotu Akan suyunu ziyan etmemek için bir kâse üstünde çalışarak, portakalın kabuğunu, içindeki beyaz bölümlerini de alarak soyun Dilimlerin dış zarlarını da alıp, her dilimi ortadan 2'ye keserek bir kenara bırakın![]() Havuç rendesi, sirke, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini büyük bir kâsede karıştırıp, yarım portakal dilimleri ile dereotunun 1 çorba kaşığını ekleyin Yeniden hafifçe karıştırıp kâseyi buzdolabına kaldırarak en az 15 dakika soğutun Kâseyi buzdolabından alıp, kalan dereotunu salatanın üstüne serperek, servis yapın
|
|
|
|